FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Gasztro / LIBADALOM a Gasztrosétányon november 11-én, vasárnap!

LIBADALOM a Gasztrosétányon november 11-én, vasárnap!

Márton-nap ünnep a borászok számára, hiszen hagyományosan ebben az időszakban kóstolják meg a gazdák az újbort, és kerülnek palackokba az első tételek. A Gasztrosétányon ez a nap ráadásul egybeesik a már hagyományos Libadalommal, amikor is a helyi présházak az alkalomhoz illő programokkal és ínycsiklandó libaételekkel várják az érdeklődőket és megrendezik a már tradíciónak számító libafuttatást is.

A mondás szerint „aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik.” A Gasztrosétány vendégvárói azért dolgoznak, hogy miattuk ne éhezzen és szomjazzon egész évben senki, ezért november 11-én, vasárnap (lévén szombat munkanap lesz), 10.00 órától ínycsiklandó libakülönlegességekkel és újborral várnak mindenkit az etyeki Gasztrosétányon!  A tárkonyos és hagyományos libalevestől kezdve a töltött libanyakon és libahúsos palacsinta tekercsen keresztül a Márton-napi töltött kifliig és lúdláb desszertig lesz minden, mi szem-szájnak ingere.  

Természetesen ezúttal is megrendezik a libafuttatást, amelyre a helyszínen lehet nevezni saját „tuninglibával” vagy a szervezők által hitelesített szérialibával. A feladat, hogy tollas barátunkat végig kell terelni a szőlőtőkék határolta Etyekringen! Aki újborra vágyik, az nem csak kóstolni tud majd, hanem akár le is palackozhatja azt magának saját, egyedi címkével.

A Libadalom után pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét a helyi kézműves vállalkozók részvételével. Lássuk tehát a dátumokat, amikor a közeljövőben különösen érdemes lesz az Etyek-Budai borvidék szívébe látogatni: 

    • LIBADALOM A GASZTROSÉTÁNYON: 2018. november 11.
  • ADVENT A GASZTROSÉTÁNYON: 2018. december 2.

Az alábbi részletes anyagban közöljük a LIBADALOM pincéinek programját és kínálatát:

  • Aubergine Pince
  • Mennyei libamáj, tépett libahúsos szendvics lilahagyma lekvárral
  • Sült libacomb sütőtök rizottóval
  • Borhab csokoládé forgáccsal
  • Desszert Pince
  • Márton-napi hagyományos töltött kifli
  • Forró csokoládé, tea és kávé
  • Milán Pince – Zalán Faház
  • Falusi libaleves gazdagon és sült libacomb pezsgős káposztával
  • Cserépedényben sült sólet árpagyöngyével
  • Diós, lekváros kocka
  • Erdélyi Ízek Udvara
  • Libahúsos csorba, libasült részeges káposztával és miccs faszénen sütve
  • Tarpa pálinkák, Csíki Tiltott sörpárlat és keserű
  • A Sobol pincészet borai
  • Árpás Laci Sonkamester Pincéje
  • 2 évig érlelt, pácolt, szárított sonkakülönlegességek
  • Délvidéki ízek: sütőtökkrémleves, töltött libanyak, ropogós libacomb, párolt lila káposzta, hagymás törtburgonya
  • Barackkompót
  • Halmi Pince
  • Különleges szörpök, folyóborok és borpárlatok kóstolója és vására

  • Château Újhegy
  • Egytálételek, palacsinta, etyeki bor
  • Kácsor „Kíra” Pince
  • Régi és újbor kóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák
  • Sült libacomb, libatepertőkrémes kenyér és házi sütemények
  • Alma-, körte-, és dióvásár
  • Tátrai Pincészet
  • A pincészet borainak kóstolója és vására
  • Rezeda Terasz
  • Fantasztikus libaleves, sült liba- és kacsacomb leveles tésztába tekerve, borsodóval
  • Lúdláb torta és etyeki borok, forralt bor kardamommal
  • EtyekVin
  • Vintage asztaldíszkészítés
  • Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására – újborkóstoló
  • Szegfűszeges-narancsos forralt bor Szekszárdi Merlotból
  • Tárkonyos libaaprólék-leves borász módra
  • Libahúsos palacsinta tekercs pecsenyelével, ahogy Matyi szereti
  • Tepsiben sült kacsacomb, pecsenyezsíros kenyér libatepertő morzsával
  • Márton-napi túródesszert
  • Dvorák Pince
  • Tárkonyos libaraguleves, ludaskása és töltött libanyak
  • Sült kacsacomb párolt káposztával és sült libakolbász
  • Etyeki Sajtútállomás
  • Sajtkülönlegességek kóstolója és vására
  • Raclette
  • Rókusfalvy Birtok
  • Libafuttatás – lúdfutamra fel!

Nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen! Nevezés a helyszínen.

  • Pohárral a kézben, újborral a palackban – rendhagyó pincetúra borkóstolóval és újborpalackozással
  • Libaleves a Rókusfalvy Fogadó konyhájából
  • Újborkóstoló, forralt bor és forró tea

Foglalj asztalt időben a Rókusfalvy Fogadóba, hogy Te is megkóstolhasd

a Márton-napi különlegességeket:

Rántott libamáj szarvasgombás burgonyapürével

Savanyú, tárkonyos libaleves macesszal

Ludaskása

Libacomb káposztás tésztával és konyakos meggyel

„Lúdláb” desszert

  • Buzál-Mórocza Pince:
  • Sváb konyhai hagyományok: ludas kása, ahogy Oma készítette
  • Kettőt fizet, hármat vihet a Buzál-Mórocza Pincészet 2016. évi boraiból

Bővebben: 
facebook.com/etyekipiknik facebook.com/gasztrosetany

Ajánlott cikk

GREGORIAN Holy Chants Tour 2018

Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás