FRISSS!!!
Home / Címlap / Sztáranyukákkal készültek a finomságok a Medve sajt workshopján

Sztáranyukákkal készültek a finomságok a Medve sajt workshopján

Mindenki tudja milyen az, amikor a hirtelen beállító rokonokat kell valamivel megkínálni, amikor az edzésről hazatérő farkaséhes gyerek a haverját is hozta magával, amikor szalad a ház és nincs idő órákig a konyhában pepecselni, vagy éppen a közös albérletben fogyott el az összes hazai. Ilyenkor jöhet jól egy olyan régi ismerős segítsége, ami mindig kéznél van. A Medve sajt november végi főzős kurzusán sztáranyukák segítségével mutatta meg, hogy pont az ilyen helyzetekre találták ki.

„Magyarország népszerű sajtmárkájának képviselőjeként nagyon büszke vagyok arra, hogy a Medve sajt évtizedek óta a családok kedvence. Mottónk, hogy: Gyorsan, egyszerűen finomat. Időről-időre arra is fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy ezen kiváló tulajdonságok mellett a Medve sajt rendkívül sokoldalúan felhasználható.” – mondta Wilheim Gábor marketingigazgató

Ennek bizonyítására olyan népszerű sztáranyukákat kért fel, akik örömmel hozták el és főzték meg kedvenc sajtos receptjeiket. Ebben közkedvelt gasztrobloggerek mellett a Chefparade elismert konyhafőnöke Bartal Sándor is segítségükre volt, aki néhány apró trükkel varázsolta még ínycsiklandóbbá az ételeket.

Elsőnek Jakupcsek Gabriella jolly joker receptje egy zöldfűszeres- aszalt paradicsomos mártogatós készült el. A kenyérrel és zöldségcsíkokkal is kiváló finomság szinte el is fogyott, amire Epres Panni sütőtök krémlevese megfőtt. Ebben az volt a különleges, hogy Panni pankó morzsába forgatott ropogósra sütött sajttal bolondította meg a levest. Pelleréknél teljesen összekuszálódtak a családi szálak, mert amíg Mariann Lukács Mikivel együtt sütött töltött cukkínit, addig Anna egy padlizsánnal és magvas sajtgolyókkal ízesített, látványnak is tökéletes  kevert salátát állított össze. A legnagyobb sikert talán Görög Zita sajtkrémes brownie-ja érte el, ami nemcsak finom volt, hanem meglepően gyorsan el is készült.

„Gyakorlott háziasszonynak tartom magam, minden nap főzök a családomnak, de még én is tanultam néhány új trükköt. Különösen izgalmas volt, hogy mennyiféleképpen felhasználható egy ilyen egyszerű alapanyag” – nyilatkozta Jakupcsek Gabriella.

Gyorsan finom és tápláló ételt készíteni nem ördöngösség. A hazai sajtpiac egyik legrégebbi márkájaként a komoly hagyományok mellett a Medve sajt folyamatosan meg is újul.Háromféle kiszerelésben – kockasajt, szendvicskrém és tömlős sajtkrém – összesen tizenhétféle ízváltozatban érhető el, így valóban mindenki megtalálhatja a családja ízlésének legmegfelelőbbet, legyen szó közös reggeliről, étkezések közötti csemegéről, ínycsiklandó süteményről vagy egy kiadós ebéd alapanyagáról.

Zöldfűszeres- aszalt paradicsomos mártogatós zöldség csíkokkal

4 főre

150 gr Medve zöldfűszeres szendvicskrém

75 gr fűszeres olajban aszalt paradicsom

fél gerezd fokhagyma

2 szál sárgarépa

2 zellerszár

1 baguett (vagy paillesse)

1 evőkanál olívaolaj

só, bors

Fejenként fél szál répát és fél zellerszárat vágjunk vékony, kb. 5 cm-s hasábokra.

A félig még fagyott kenyeret (baguett vagy paillesse) vágjuk vékony szeletekre, tegyük őket tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt süssük ropogósra.

A zöldfűszeres sajtkrémet, az aszaltparadicsomot (fűszeres levével együtt), fél gerezd fokhagymát robotgépben krémesre aprítjuk, sózzuk, borsozzuk.

A krémet a kenyérrel és a zöldség hasábokkal tálaljuk.

Pirított magvas sajtgolyók sült padlizsán hajón, kevert salátával

4 főre

70 gr laktózmentes natúr Medve Sajt (4 db)

70 gr sülthagymás Medve Sajt (4 db)

70 gr csípőspaprikás Medves Sajt (4 db)

1 közepes méretű padlizsán

100 gr vegyes magvak (szezámmag, mandulapehely, napraforgómag, ízlés szerint)

4 marék vegyes (mesclun) saláta

1 evőkanál balzsamkrém

só, bors

1 evőkanál olívaolaj

A padlizsán chips-hez a padlizsánokat hajszálvékony szeletekre vágjuk és sütőben 150 fokon, hőlégkeverésen 20 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal.

Egy marék mosott mesclun salátát a padlizsán szeletekre halmozunk, kevés balzsamkrémmel meglocsoljuk.

A vegyes magvakat száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.

Az ízesített Medvesajtot tenyerünk között golyókká formáljuk, és az illatos magvakba forgatjuk.

A golyókat a saláta tetején tálaljuk. Adagonként 3 db, különböző ízű golyó kerül a saláta tetejére.

Sült töltött cukkíni

4 főre

140 gr natúr Medves Sajt

4 db közepes cukkíni

100 gr olajbogyó

50 gr dió

fél csokor bazsalikom

fél csokor petrezsselyem

100 gr koktélparadicsom

50 gr bacon szalonna

1 evőkanál panko-morzsa (vagy zsemlemorzsa)

só, bors

A megmosott, hosszában félbevágott cukkini belsejét kivájjuk.

A Medvesajtot apró kockákra vágjuk, és aprított olívabogyóval, tört dióval, aprított bazsalikommal és petrezselyemmel, apróra vágott koktélparadicsommal, sütőben ropogósra sütött bacon morzsával összekeverjük. (Baconmorzsa: Előmelegített sütőben 180 fokon tepsire helyezve készre sütöm.)

Ezzel a keverékkel megtöltjük a cukkíni-hajókat, tetejüket megszórjuk panko-morzsval vagy zsemlemorzsával, és forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Sütőtök krémleves sajtropogóssal

4 főre

140 gr natúr Medve Sajt (vagy tetszés szerint ízesített)

panko-morzsa a panírozáshoz

2 felvert tojás

1 kg sütőtök

200 gr burgonya

50 gr vaj

500 ml zöldség alaplé

200 ml főzőtejszín

só, bors

kakukkfű

olívaolaj

A tököt és a burgonyát megmossuk, megpucolva nagy darabokban egy sütőtálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon puhára sütjük, körülbelül 25 perc alatt.

Egy lábasban vajat melegítünk, és ezen megforgatjuk a megpuhult zöldségeket. Lassacskán felöntjük az alaplével, és közben folyamatosan turmixoljuk.

Ha már krémes, feltesszük főni a tűzhelyre, főzőtejszínt adunk hozzá, összeforraljuk.

A tetszőleges ízesítésű Medvesajtot kis időre (15-20 perc) mélyhűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt és megkeményedett felvert tojásba, majd panko morzsába forgatjuk. A panírozást kétszer megismételjük, és bő olajban gyorsan kisütjük.

A leves tetején tálaljuk.

Sajtkrémes brownie

4 főre

125 gr étcsokoládé

125 gr vaj

2 tojás

150 gr kristálycukor

10 gr vaníliás cukor

75 gr finomliszt

egy csipet só

100 gr natúr Medve Sajt

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Gőz felett addig olvasztjuk az étcsokoládét vajjal, amíg bársonyosan sima és egynemű nem lesz. Ezt a keveréket fontos, hogy langyosan/melegen tartsuk. (kb. 40-45 fokon) A tojásokat a cukorral elkeverjük, de nem habosítjuk, majd ebbe keverjük az olvasztott csokoládés vajat. Ha simára kevertük hozzá adjuk a lisztet és a sót.

A sütőformákba beleöntjük a massza felét majd rávagdossuk a krémsajtot, majd ráöntjük a tészta másik felét is.

Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük, időnként rápillantva, hogy a teteje szilárd legyen, de a közepe maradjon folyós.  Meghűlve könnyen vágható, szobahőmérsékleten fogyasztandó.

Ajánlott cikk

Mit tegyenek a férfiak az ápolt arcbőrért?

Bár sokan úgy gondolják, az arcápolás női dolognak számít, a férfiaknál is ugyanolyan fontos a …

Vélemény, hozzászólás?

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás