FRISSS!!!
Home / Szórakozás / Gasztro / Gasztronómiai különlegességek az idei Whisky Show-n

Gasztronómiai különlegességek az idei Whisky Show-n

Ínyenc kóstolóval várja az érdeklődőket a két vezető skót whiskymárka

Meglepetésekkel várja a Whisky Show 2017 vendégeit a két legnagyobb skót whiskymárka. Az október 14-15-én a Corinthia Hotelben megrendezett találkozón a The Famous Grouse és a The Macallan magyarországi nagykövete, Szombati Zsolt bartender igazi ínyencségekkel készül a stand látogatói számára.

Idén hetedik alkalommal örvendezteti meg a whisky szerelmeseit és a szakma képviselőit a legnagyobb márkákat és kuriózumokat felvonultató Whisky Show. A rendezvény visszatérő kiállítóiként a The Famous Grouse és a The Macallan minden évben igyekszik újdonságokkal meglepni a különlegességekre nyitott közönséget.

A whisky fogyasztásának ma már rengeteg változata létezik, a legújabb trendeknek köszönhetően az aranyló ital a borhoz hasonlóan előkelő helyet foglalhat el a gasztronómiában. Szinte végtelen a lehetőségek száma, amelyek szerint a különböző zamatú és fajtájú whiskyket a húsételekhez, a street foodokhoz, vagy akár a desszertekhez párosíthatjuk. Az ital klasszikus „on the rocks” elkészítése, vagyis jéggel való lehűtése mellett gourmet körökben is népszerűvé váltak a whisky alapú kreatív longdrinkek, koktélok.

Szombati Zsolt, a két brand magyarországi nagykövete a kulináris divatirányzatokra reflektálva saját készítésű csemegékkel koronázza meg a vendégek ízélményeit. „Minden évben új ínyencségekkel próbálom még különlegesebbé tenni a kóstolónkat. Mivel gyakorlatilag kávénagyhatalom vagyunk, itt az ideje, hogy a whiskyben és a kávéban fellelhető hasonló aromákat kihasználva a valóságban is egyesítsem a két italt. A The Famous Grouse citrusos-gyümölcsös jegyei harmonizálnak a kávé pirosgyümölcsös jellegével, így garantáltan tökéletes végeredmény születik a párosításból. Egyre elterjedtebb a whisky longdrinkként való fogyasztása is, ezért a rendezvényen whisky-colába mártott gumicukrokkal próbálom megidézni az érdeklődők gyermekkorát. Bár az eredetiség a hívószava minden kóstolónknak, előfordul, hogy a közönség kérésére visszanyúlunk a korábbi kínálatunkhoz. Ilyen lesz a kézműves narancsos csokoládé, ami a tapasztalatok alapján a Whisky Show látogatóinak örök kedvence. Meglepetés finomságokkal is készülök, ez viszont a Whisky Show kezdetéig maradjon titok…” – árulta el Szombati Zsolt bartender.

Ajánlott cikk

Ingyenes Szürkemarha Vigadalom Budapesten

Finom szürkemarha ételekkel, népzenei- és kulturális programokkal, hamisítatlan vidéki hangulattal, díjnyertes szürkemarhákkal, klasszikus finomságokkal és …

Vélemény, hozzászólás?

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás