FRISSS!!!
Home / Sztárvilág / Minden nap egy pohár olívaolaj a tökéletes bőrért

Minden nap egy pohár olívaolaj a tökéletes bőrért

Marton Adrienn más ember lett, amióta Toszkánában járt

Marton Adrienn a LifeTv Édes élet Toszkánában című műsorában barangolta be a nagy múltú olasz vidéket. A műsorvezetőt megérintették a toszkán földön szerzett élmények, úgy érzi, más emberként tért vissza az utazásról. Elsajátította a toszkán konyha legizgalmasabb fortélyait, és az egyedülálló olasz életérzésből is hozott magával egy csipettel.

Az Édes élet Toszkánában című műsorban Marton Adriennt kísérői olyan helyekre kalauzolják, ahová a turisták csak ritkán jutnak el a toszkán régióban. Nyitott és pozitív személyisége minden nehézségen átsegítette és annyi élménnyel gazdagodott, hogy gondolkodás nélkül útra kelne újra.

„Azt hittem, hogy otthon vagyok az olasz gasztronómiában, de a toszkán emberek teljesen másként állnak a főzéshez, mint mi. A szívükből főznek” – mondta Adrienn, aki a kulturális kincsek mellett a tésztakészítés fortélyait is elsajátította – a spenóttal színezett zöld tészta vált a kedvencévé, amit egy helyi tésztamester tanított neki.

A magyar és olasz konyha közötti legnagyobb különbségnek azt tartotta a műsorvezető, ahogyan az olasz emberek az olívaolajat használják, ugyanis míg nálunk csak egy alapanyag a főzésben, az olasz emberek ehhez választják magát a főételt.

„Az olaszok sokszor az olívaolaj köré építik az étkezést, ugyanis karakteres íze miatt fontos, hogy milyen húst vagy halat választanak hozzá” – magyarázta a műsorvezető, aki a világ egyik legfurcsább szépségápolási módszerét egy középkorú férfitől hallotta.

„Amikor először találkoztam a negyven éves olajkészítővel, elképedve tapasztaltam, hogy milyen szép a bőre, mire azt mondta, hogy ez elsősorban annak köszönhető, hogy minden egyes nap reggel 7 és 8 között megiszik egy deci olívaolajat. Úgy nézett ki a bőre, mint egy babáé” – mondta Adrienn, aki a látottak alapján nyitott arra, hogy kipróbálja a csodamódszert.

A 10 napos forgatás során Adrienn azt is megtanulta, hogyan lehet szarvasgombával együtt főzni a csokoládét és desszertként tálalni, mégis az olasz életérzés az, ami a legnagyobb nyomot hagyta benne.

„Bemész egy étterembe este 9-kor és ott rohangálnak a gyerekek. Senki nem görcsöl rá arra, hogy másnap iskola van vagy mit szólna ehhez a pszichológus. A felnőttek sétálnak a promenádon, és nem a nálunk megszokott szabályok szerint élik az életet. Azzal törődnek, hogy finom volt a vacsora, jó együtt otthon, jó finomakat enni, ezeket én is magammal hoztam és igyekszem beépíteni a hétköznapjaimba”- zárta Marton Adrienn.

További érdekességek, toszkán finomságok és látnivalók az Édes Élet Toszkánában következő epizódjában, minden vasárnap, 16:30-tól a LifeTv műsorán.

 

Ajánlott cikk

Kékszakállú100 – Centenáriumi fesztivál az Erkel Színházban

Május 24-én pontosan 100 éve lesz annak, hogy bemutatták Bartók egyetlen, ám világhírű operáját, A …

Vélemény, hozzászólás?

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás