FRISSS!!!
Home / Címlap / Rajtunk áll, mit eszünk

Rajtunk áll, mit eszünk

Van rá lehetőségünk, – s ebben biztos Hofman Ágota – hogy az ép testben ép lélek igazságát a magunkhoz vett ételek minőségével, a bennük lévő összetevők egészségünkre gyakorolt hatásának pontos ismeretével is elősegítsük.

unnamed-3

Ezért hozta létre családi vállalkozásként Budán a Batthyány utca 15 alatt az Ízbisztró nevű vendéglátóhelyet, ahonnan nem csak rendelhetünk, és ahol nem csak egészségesen étkezhetünk, de ezeknek az ételeknek a házilagos elkészítését is bárki megtanulhatja az itteni tanfolyamokon.

Minden induló vállalkozás először csak egy részfeladatot vállal, Önöknél mi volt ez?

Kezdetben kiszállítással indultunk Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy bejött valaki hozzánk, elhozta a leleteit, amit az orvosunk átnézett, s ennek alapján kialakítottunk számára egy diétát, aminek ételeit mi el is készítettük. Persze nem mindenki volt beteg, nekik koruknak, nemüknek, foglalkozásuknak megfelelő preventív egészségmegőrző étrendet állítottunk össze és vittük házhoz. Fő célnak nem a fogyást, hanem az egészséges táplálkozást tekintettük, de természetesen, aki megfelelően étkezik, annak „erős mellékhatásként” előbb-utóbb a súlya is beáll a kívánt szintre.

Mi indokolta a továbblépést?

Beláttuk, hogy hosszú távon nem tartható az a mód, hogy valaki csak azt az ételt egye, amit kiszállítunk számára, hiszen mi a helyzet, ha például elutazik több napra valahová. Így – először csak az ügyfeleinknek majd később mindenki számára – elindítottuk azokat a tanfolyamainkat, amiken ismertettük azokat az irányelveket, ami szerint érdemes válogatni, illetve ahol a gyakorlatban is elsajátíthatják, hogyan lehet ezeket az egészséges ételeket saját kezűleg elkészíteni. Az először zártkörűen működő klubfoglalkozásainkra ma már mindenki vehet belépőt, akit érdekel, hogyan tud önmagának olyan ételeket elkészíteni, amiről tudja, hogy mit tartalmaz, s főleg azt, hogyha ezeket eszi, akkor vigyáz az egészségére.

Ezeket az ételeket hozzánk beülve ma már bisztró jelleggel is fogyaszthatóvá tettük, nagyon sokan ebédelnek nálunk, vagy csak beugranak bekapni valamit. Azt minden vendégünknek garantáljuk, hogy amit itt nálunk kap, az finom, s főleg egészséges. Sokan az itteni étkezések alatt kapnak kedvet arra, hogy ezeket az étkeket maguk is elkészítsék, s így válnak a kurzusaink hallgatóivá.

Ezeknek a főzőkurzusoknak mi a lényege?

Mi elsősorban itt nem főzni tanítunk, hanem úgy elkészíteni az ételeket, hogy azokból kihagyjuk a káros hozzávalókat. Ezért bárki jöhet hozzánk, – kapcsolatfelvétel az easetherapy.hu weboldalon, – akkor is, ha még addig soha nem fogott fakanalat a kezében.

Kezdetben indultunk az alapozó, a házi finomságok, a süti, a Makarón, az olasz és az indiai kurzusokkal, ezekhez jött később a paleo/vegán, a venezuelai, és a legújabb az egészséges burger. Autentikusságunkra jellemző, hogy az egyik kurzusunkat egy venezuelai tartja, én magam pedig, évente járok ki Szicíliába, ahol rendszeresen kapok továbbképzést a helyi „mammáktól”. Az indiai konyha rejtelmeivel, fűszerhasználatával pedig az erre legalkalmasabb helyen, Indiában ismerkedtem meg. Azt gondolom azonban az a legfontosabb, hogy az ételeket úgy készítsük el, hogy azt egy laktóz érzékeny, egy cukorbeteg, egy daganatos beteg is bátran elfogyaszthassa, ezért a pizzánál például egészségesebb lisztet használunk.

Ma már a klubjaink nagyon népszerűek, magunk sem gondoltuk kezdetben, hogy ezen a területünkön ilyen sikeresek leszünk. Decembertől májusig dübörgés van heti 6-7 tanfolyammal, a nyár kicsit lassabb, augusztusra nem is szervezünk kurzust, ősszel pedig, fokozatosan pörgünk fel, ilyenkor heti 3 alkalommal oktatunk.

unnamed-2

Kiválasztva egy adott alkalmat, az hogyan zajlik?

Egy csoport 8-10 főből áll, – ez a létszám még jól kezelhető, – a főzés időtartama kb. 2.5 óra. A vendég csak a részvételi díjat hozza magával, – ez két főnek 15e Ft – minden más a mi gondunk, a hozzávalóktól a kötényig adunk mindent. Ezért a pénzért nem csak tudásra tesz szert az idelátogató, hanem egy 6-7 fogásos vacsora kulináris élményét is élvezheti.

Sokan jönnek a párjukkal, családjukkal, az egész foglalkozás egy nagy happeningnek tekinthető, ahol a belépéskor vadidegen emberek – természetesen szakszerű irányítás mellett -közösen „alkotnak” a konyhapultoknál, hogy aztán együtt meg is egyék azt, amit főztek. Az ételeink alapvetően könnyen elkészíthetőek, de így is sok kacagással, és egymás kisegítésével jutunk el addig, hogy a végén asztalhoz ülhessünk. Mindenki részese egy jó mókának, ami azzal végződik, hogy a végén egy jót eszik. Ez azt hiszem mindenkinek előzetesen csak pozitív képet sugall, utólag pedig kellemes élményként raktározódik el. Nem véletlen, hogy vannak, akik több különböző tanfolyamunkat is látogatták már.

Ez egy jó bulinak tűnik, de mi az, amit tanulhat itt valaki?

Egyrészt az adott étel elkészítését, másrészt azt a szemléletet, hogy nem csak boltból lehet valamit megvenni. Mi magunk is elkészíthetünk sok mindent, ami friss, finom, egészséges, és nem utolsósorban azzal a büszkeséggel fogyaszthatjuk, hogy a saját kezünk munkája. Szeretnénk felhívni arra is a figyelmet, – ami a gyorsételek korában teljesen elfelejtődött, – hogy mennyivel más íze van egy olyan ételnek, amit elkészülte után frissiben fogyasztunk, mint egy tartósítókkal telenyomott, majdnem szintetikus bevásárlóközponti készítménynek. Emellett azt is elmondjuk, mire figyeljünk, ha vásárolunk, milyen összetevőket tartalmazó árúkat érdemes inkább visszatenni a polcra, ha vásárlás közben is fontos számunkra az egészségünk megőrzése.

unnamed

Alapvető célunk egy gondolatot, egy magot elültetni a résztvevőkben, azt hogy lehet egészségesen étkezni manapság is, csak figyelni kell az összetevőkre, és megtanulni az elkészítés helyes módját. Tudjuk, hogy egy életmódváltás, nem megy egyik pillanatról a másikra, de azon vagyunk, hogy mutassunk egy jó irányt és megadjuk a kezdő impulzust ehhez az úthoz.

Tölgyesi Tibor

Ajánlott cikk

Műtét segítheti a paralimpikon triatlonista felkészülését

Műtét segítheti a paralimpikon triatlonista felkészülését Boronkay Péter  többszörös Világ- és Európa bajnok, riói paralimpikon …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás