FRISSS!!!
Home / Élet+Stílus / Életmód / A kukorica is jól teljesít idén

A kukorica is jól teljesít idén

A gabonapiaci várakozások pozitívak az idei évben, nagyon jó termés volt mind az árpából, mind a búzából, de a repce is szépen teljesített. A tavaszi és nyári  időjárás kifejezetten kedvezett a kukorica vegetációjának, melynek eredményeképpen elég magas, az előző évi termésnél legalább 25-30%kal több betakarítandó mennyiséget becsülnek a szakmai előrejelzések. A kukorica világpiacán hasonlóan jók a kilátások, minden mértékadó szakértői elemzés kiugróan kedvező kukoricatermést prognosztizál nemzetközi szinten. 

morzsolt_kukorica

Mind a vegetáció jelen állapota, mind a várható kukorica-termésátlagok a vállalat termelési előrejelzéseit pozitívan befolyásolják – mondja Kelemen Kálmán, a Hungrana Kft. ügyvezető igazgatója. Ezévben várhatóan 1,15 millió tonna kukoricát vásárolunk fel országszerte és dolgozunk fel keményítővé, izocukorrá, alkohollá köszönhetően az elmúlt évek fejlesztéseinek, beruházásainak.

A cég  július elején állította üzembe új, 2,8 milliárt forint értékű CGF pelletáló részlegét. Az új takarmánygyártó üzemegység az elmúlt 10 év legnagyobb értékű hazai invesztíciója ebben a szegmensben, mely lehetőséget ad a vállalatnak, hogy még magasabb minőségű, pormentes takarmánnyal lássa el partnereit.

Az új piaci megoldásoknak, valamint az aktívabb piaci jelenlétnek köszönhetően a beszállítói kört sikerült bővítenünk az idei évben, így a tervezett 1,15 millió tonnás mennyiséget továbbra is kizárólag hazai termelőktől vásároljuk meg – teszi hozzá a vezető. Jól megfigyelhető az a piaci tendencia, hogy a gazdák idővel a termelő, pénzügyileg stabil és hosszútávú együttműködésben gondolkodó vállalatok felé fordulnak, hiszen számukra is az a legfontosabb, hogy a megtermelt gabonát kiszámíthatóan és megfelelő ellentételezés fejében tudják piacra dobni.

Ez az idei évben pedig egyáltalán nem mindegy, hiszen a piac előrejelzései miatt várhatóan mérséklődik a kukorica felvásárlási ára az előző évhez képest, mind a hazai, mind a világpiaci kínálat bőségének hatására.

Ajánlott cikk

Fogyasztási trendekről vallottak a konyhaművészet hazai nagyágyúi

Óriási siker volt a Central Médiacsoport első gasztrokonferenciája Mik manapság a tartalomfogyasztási szokások a gasztronómiában? …

Vélemény, hozzászólás?

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás