FRISSS!!!
Home / Címlap / Szakmai programok és pitchfórum a Friss Húson

Szakmai programok és pitchfórum a Friss Húson

A 2016. március 30. és április 3. között megrendezendő Friss Hús rövidfilmfesztiválon a vetítéseken kívül szakmai programok is várják a magyar film iránt érdeklődőket. Szó lesz a casting szakma hazai helyzetéről és a tévésorozat-gyártás jelenlegi trendjeiről; Mundruczó Kornél, Bucsi Réka és Magyar Judit karakterekről és korszellemről beszélgetnek; vitára állnak ki egymással a kritikusok és az alkotók; és a második magyar pitchfórumon új rövidfilmterveket ismerhet meg a szakma és a közönség.

Az ingyenesen látogatható szakmai programok a a Toldi moziban lesznek.

ZEITGEST karakterek 

Március 30-án 17.00 órakor kezdődik a BUDAPEST ZEITGEIST – KARAKTEREK // Akik körül a történetek forognak című program. A beszélgetőtársak Mundruczó Kornél többszörös cannes-i, szarajevói és locarnói győztes filmrendező, Bucsi Réka Oscar-díjra jelölt animációs filmrendező és Magyar Judit, az enneagrammódszer hazai specialistája lesznek. Ingyenes, regisztrációhoz kötött program.

Pitchfórum

Április 1-jén, pénteken 10.30-tól a Friss Hús Pitchfórum pályázata során kiválogatott, fejlesztés alatt álló rövidfilmek terveit (pitcheit) lehet majd meghallgatni. A beérkezett több mint hatvan pályázatból kiválasztott tíz terv szakmai zsűri előtt mutatkozik be, amelynek tagjai: Deák Dániel, a Daazo.com és a Friss Hús rövidfilmfesztivál alapítója, Köbli Norbert forgatókönyvíró, Taschler Andrea producer és Kovács Gábor producer. A legjobb filmterv 300.000 forintos díjazásban részesül. Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.

frisshus_jav_230x130-daazo-kisebbthumb

Casting directorok klubja 

A kerekasztal-beszélgetés április 1-jén, péntek délután 15.00 órakor kezdődik Libor Anita (kulturális rovatszerkesztő, Index) vezetésével és a castingszakma hazai résztvevőivel: Banner Szűcs Loránd casting director, Orbán Andrea casting director és Zabezsinszkij Éva casting director közreműködésével. Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.

Tolmácsot kérek! 

Április másodikán, szombaton 11.00 órakor irányított vitára állnak ki az alkotók és kritikusaik.

Vendégek: Kovács Bálint, Kovács Gellért, Bujdosó Bori és Stőhr Lóránt filmkritikusok, Kovács Gábor producer, illetve Fekete Ibolya és Kocsis Ági filmrendezők. Moderátor: Gyenge Zsolt. Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.

Friss_huss_daazo_v4_980x330-daazoheader

A hazai tévésorozat-gyártás jelene és jövője

Április 2-án, szombaton 13.00 órától várják az érdeklődőket a kerekasztal-beszélgetésre, ahol a hazai döntéshozók egy korábban alulértékelt műfaj nemzetközi és hazai reneszánszáról és az aktuális trendekről beszélgetnek. Résztvevők: Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese, Hámori Barbara, a Content House vezetője és Temesvári Marietta, a Sony Pictures Television Networks közép-európai régió programigazgatója. A beszélgetést Varga Attila “Sixx” vezeti. Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.

RÉSZLETES LEÍRÁS:

SZAKMAI PROGRAMOK A FRISS HÚS RÖVIDFILMFESZTIVÁLON

BUDAPEST ZEITGEIST #4 on tour:

2016. március 30.

Időpont: 17.00

Helyszín: Toldi mozi

KARAKTEREK // Akik körül a történetek forognak

Akár moziban, színházban vagy olvasás közben, minden ember arra vágyik, hogy saját tükörképére vagy éppen ellentétére leljen a karakterekben. Talán ebből is következik, hogy egy-egy alkotás legmeghatározóbb eleme az egyéniségekkel való játék. A legjobb karakterek mégis maguk írják történeteiket.

Vendégek:

Mundruczó Kornél többszörös cannes-i, szarajevói és locarnói győztes filmrendező, akinek a karakterei kilógnak a környezetükből, elkalauzolva bennünket a végletességbe. Gondoljunk akár a Fehér isten, akár a Szelíd teremtés, a Johanna vagy a Delta című filmekre, mind-mind ilyen világ.

Bucsi Réka Oscar-díjra jelölt animációs filmrendező karakterei utat nyitnak a transzcendens felé. A Symphony no 42. vagy a 4. Friss Hús rövidfilmfesztiválon debütáló LOVE is ezekkel a hatásokkal dolgozik.

Magyar Judit az enneagrammódszer hazai specialistája. A karakter- és személyiségelemző módszer felfogható egy statikus személyiségtipológiaként, amely az egyének érzelmi természetének kötött vonásait mutatja be, archetípusokat építve. Hollywood enneagramfüggősége közismert.

Ingyenes, regisztrációhoz kötött program.

FRISS HÚS PITCHFÓRUM

2016. április 1.

Időpont: 10.30–13.30

Helyszín: Toldi mozi

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál második alkalommal rendezi meg a rövidfilmes pitchfórumot. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására.

A második magyar pitchfórum felhívására több mint hatvan filmterv érkezett a 2016. március 18-i jelentkezési határidőig. A nyilvános pitchfórumon az előválogatás során kiválasztott tíz projektet mutatják be alkotóik (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman). A pitchfórum nyertesének díja 300.000 forint, amely filmszakmai felajánlásokból állt össze – a zsűri döntését a Toldi mozi előterében rendezett díjátadón, április 3-án vasárnap délután 16.30-kor jelentik be. Az elismerést a szervezők a fiatalon elhunyt producerről, Lovas Nándorról nevezték el.

A szakmai zsűri:

Deák Dániel, a Daazo.com alapítója

Kovács Gábor producer

Köbli Norbert forgatókönyvíró

Taschler Andrea producer

frisshus_jav_daazofooldal

A pitchfórumra bekerülő filmtervek:

  • Borbás Dávid: A buszsofőr
  • Deák Kristóf: Legjobb játék
  • Fazekas Gyöngyi: A narancs útlevél
  • Gergely Zoltán: Kispad
  • Nagy Zoltán: Húsvét
  • Simonyi Balázs: Banality
  • Tamás Iván: Hogyan keletkezett a világ? 2. epizód: Finnugor
  • Tóth Barnabás: Van egy határ
  • Vermes Dorka: Körforgó
  • Vékes Csaba: Hangember

Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.

CASTING DIRECTOROK KLUBJA

2016. április 1

Időpont: 15.00–16.30

Helyszín: Toldi Mozi

Mit csinál pontosan egy casting director? Miből áll a munkája? Hol kapcsolódik be a munkafolyamatba? Kiből lesz jó casting director? Hogyan kell szereplőt keresni egy külföldi produkcióba, és hogyan egy

magyarba? Kell-e készülni egy színésznek egy castingra, és ha igen, hogyan? Miért nincs még a legnagyobb magyar színészeknek sem showreelje és miért okoz problémát egy online videócasting megszervezése? Mit ne csináljunk szereplőválogatáson? Hol szokás a stáblistában feltüntetni a casting director nevét?

Két nagy magyar ügynökség vezetőjével, Banner Szűcs Loránddal és Orbán Andreával beszélgetünk arról, hogyan is zajlik a magyar filmek, sorozatok és a külföldi produkciók szereplőválogatása, valamint Zabezsinszkij Éva, a Saul fia szereplőválogatója mesél arról, hogy milyen volt egy teljesen eltérő módszerrel válogatni a szereplőket Nemes Jeles László Oscar-díjas filmjébe.

frisshus_jav_1920x1080-lcdindoor

Moderátor: Libor Anita kulturális rovatszerkesztő

Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.

TOLMÁCSOT KÉREK! — Ellenség vagy ellenfél?

2016. április 2.

Időpont: 11.00–12.30

Helyszín: Toldi Mozi

Miért nem érti egymást a magyar film és a magyar kritika? Mi a magyar filmről írt magyar filmkritika feladata? Értelmeznie, elemeznie vagy népszerűsítenie kell-e a magyar filmet? Juttatás-e a sajtóvetítés? Mikor jelenhet meg egy filmkritika? Személyeskedhet-e a filmkritika? Visszalőhet-e a céltábla, avagy meg lehet-e fenyegetni a kritikust? Teljesítmény-e a filmkritika? Elvárható-e a jóindulat, és létezik-e objektivitás?

A beszélgetés keretek közé terelve zajlik: a színpadon két, 3-5 fős csapat áll ki egymással. Az alkotók és a kritikusok irányítottan vitáznak, és felvetett szempontok mentén vázolják a főbb témákat, problémaköröket, hogy tisztába kerüljünk az álláspontokkal és a nézeteltérésekkel.

Vendégek: Kovács Bálint, Kovács Gellért, Bujdosó Bori és Stőhr Lóránt filmkritikusok,

Kovács Gábor producer, Fekete Ibolya és Kocsis Ági filmrendezők.

Moderátor: Gyenge Zsolt filmkritikus.

Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.

A HAZAI TÉVÉSOROZAT-GYÁRTÁS JELENE ÉS JÖVŐJE

2016. április 2.

Időpont: 13.00–14.30

Helyszín: Toldi Mozi

A fő hazai döntéshozók egy korábban alulértékelt műfaj nemzetközi (és hazai) reneszánszáról és az aktuális trendekről beszélgetnek, és legfőképpen arról, hogy milyen hazai sorozatokat néz vagy nézne egy magyar tévéző.

Vendégek:

Hámori Barbara, a Content House vezetője

Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese

Temesvári Marietta, a Sony Pictures Television Networks közép-európai régió programigazgatója

A beszélgetést Varga Attila „Sixx”, a comment:com bloggere vezeti. Ingyenes, regisztrációhoz nem kötött program.

A nézőtér 200 fő fogadására alkalmas, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel.

A FRISS HÚS TELJES PROGRAMJA

Március 30. (szerda): 17.00 ZEITGEIST karakterek

19.00Magyar versenyfilmek 1.

21.00Magyar versenyfilmek 2.

Március 31. (csüt.): 19.00 Magyar versenyfilmek 3.

21.00Magyar versenyfilmek 4.

Április 1. (péntek): 10.30–13.30 Friss Hús Pitchfórum

15.00–16.30Casting directorok klubja – kerekasztal-beszélgetés

17.00Magyar versenyfilmek 1. (ismétlés)

19.00Nemzetközi versenyfilmek 1.

21.00Magyar versenyfilmek 5.

Április 2. (szombat): 11.00–12.30 Tolmácsot kérek! – kerekasztal-beszélgetés

13.00–14.30A hazai tévésorozat-gyártás jelene és jövője – kerekasztal-beszélgetés

15.00Magyar versenyfilmek 2. (ismétlés)

17.00Nemzetközi versenyfilmek 2.

19.00Magyar versenyfilmek 6.

21.00Nemzetközi versenyfilmek 3.

Április 3. (vasárnap): 15.00 Magyar versenyfilmek 6. (ismétlés)

17.00Magyar versenyfilmek 4. (ismétlés)

16.30Díjátadó

19.00Magyar versenyfilmek 5. (ismétlés)

21.00Magyar versenyfilmek 3. (ismétlés)

Április 5. (kedd) 20.00 „Best of Friss Hús” – a fesztivál közönségkedvenc

filmjeinek ismétlő vetítése

 

Ajánlott cikk

pénzadománygyűjtést indít kárpátaljai rászorulók javára az Ökumenikus Segélyszervezet  

A 1353 ADOMÁNYVONALON HÍVÁSONKÉNT 250 FORINTTAL LEHET SEGÍTENI JÓTÉKONYSÁGI FUTÁSSAL HÍVNAK ÖSSZEFOGÁSRA GYURTA DANI VEZETÉSÉVEL …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás