FRISSS!!!
Home / Címlap / HBO3 Kódolatlan hétvége

HBO3 Kódolatlan hétvége

Március 21-től, azaz tegnaptól Európa szerte átalakult az HBO csatorna struktúrája, amelynek keretében az HBO Comedyt helyét átvette az HBO3. Az új csatorna bevezetése kapcsán most hétvégén, március 26-27-én kódolatlan napokat tartunk, amelynek keretében klasszikus sikersorozatokat és az HBO saját gyártású filmjeit mutatjuk be.

HBO3_opensignal_lead

A hétvégi műsor egyik különlegessége, hogy a nálunk novemberben debütált Aranyélet című sorozat március 27-én vasárnap ismét a képernyőre kerül. Ez egyúttal a csehországi premiert (!) is jelenti, így az Aranyélet lett az első magyar gyártású HBO sorozat, amely külföldön is látható!!!

Megérkezett az HBO3 – kódolatlan hétvégével

Tavasszal megújul az HBO kínálata, így a régióban március 21-től az HBO és az HBO2 mellett már a HBO3 is várja a nézőket a képernyők elé. A húsvét hétvégéjén tartott kódolatlan napokon a legkiválóbb HBO-s saját gyártású sorozatokkal (köztük a Trónok harca teljes első évadával) mutatkozik be a nézők előtt az új csatorna, így március 26-án és 27-én azok is bepillantást nyerhetnek az HBO3 kínálatába, akik még nem rendelkeznek előfizetéssel.

(kódolatlan hétvége videó)

Az HBO Comedy helyébe lépő HBO3 adásában március 21-től olyan nagysikerű sorozatoké lesz a főszerep, amelyek más csatornán nem, kizárólag az HBO kínálatában láthatók. A régi klasszikusok mellett, melyeket most már minden idők legkiválóbb szériái között emlegetnek – mint például a MaffiózókAz elit alakulat, a Róma, a The Pacific – A hős alakulat vagy a Törtetők –, számos jelenlegi sikerszéria is itt talál otthonra, többek között a Trónok harca, a Bakelit, a CsajokAz alelnök és az Szilícium-völgy is. Március 26-27-én ráadásul kódolatlanul élvezhetik az HBO3 nyújtotta élményt azok is, akik nem rendelkeznek HBO-előfizetéssel. A húsvét hétvégét a Trónok harca első évadának maratonjával indítjuk március 26-án 20:00-tól, mely garantált egész estés szórakozást nyújt majd, de a kódolatlan napokon a kultikus HBO-s és Cinemaxos produkciókból (BansheeA sebészVálaszcsapás), valamint az HBO regionális, saját gyártású tartalmaiból (OlthatatlanAranyélet) is ízelítőt kaphatnak a minőségi tartalmak mellett elkötelezett nézők.

hbohu_hbo3_aloldal

(HBO3 videó)

Az HBO ezután is annak a feladatnak tesz majd eleget, hogy elhozza otthonunkba a legismertebb mozisikereket a nap 24 órájában, és a megszokottakhoz hűen itt debütálnak a csatorna hazai produkciói, illetve a közkedvelt saját gyártású sorozatok legújabb epizódjait is az amerikai premierrel egy időben láthatjuk. A későbbiekben sem maradunk dokumentumfilmek és exkluzív koncertfelvételek nélkül.

(HBO csatorna videó)

Az HBO2 műsorai között ezentúl főleg családi- és gyermekfilmeket, vígjátékokat találhatunk.

Dwayne Johnson shout out videó

Thuróczy Szabolcs shout out videó

2016-03-26 – SZOMBAT

06:00 Az alelnök 1.

(VEEP EP. 01 – FUNDRAISER)

am. filmsorozat (2012) (28′) (12) (H)

Armando Iannucci

Julia Louis-Dreyfus, Sufe Bradshaw, Anna Chlumsky, Tony Hale, Reid Scott

Az HBO saját gyártású sorozatának hőse Selina Meyer, az egykori szenátor, akiből alelnök lesz. Legfontosabb munkatársai közé tartozik Amy, a stáb vezetője, a sajtószóvivő Mike, a jobb keze, egyben testőre, Gary, valamint Sue, a titkárnője.

Az HBO mozicsatorna saját gyártású vígjátéksorozatának hőse Selina Meyer, az egykori szenátor, aki elvállalja az alelnöki tisztet. Az állás mindenben különbözik attól, ahogy azt elképzelte, és mindenben olyan, mint amire figyelmeztették. A politikus asszony azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy maradandó nyomot hagyjon maga után anélkül, hogy elmerülne a napi politikai játszmákban. A legfontosabb munkatársai közé tartozik Amy, a stábja vezetője, a sajtószóvivő Mike McClintock, a jobb keze, egyben testőre, Gary, valamint Sue, a titkárnője.

06:30 Az alelnök 2.

(VEEP EP. 02 – FROZEN YOGHURT)

am. filmsorozat (2012) (27′) (12) (S)

Armando Iannucci

Julia Louis-Dreyfus, Sufe Bradshaw, Anna Chlumsky, Tony Hale, Reid Scott

Az elnök távollétében Selina Meyer az új reformtervezetével van elfoglalva. Hogy elképzelését sikerre vigye, szeretne néhány “normális” emberrel is mielőbb találkozni, hogy megfelelő pártfogókat, támogatókat tudhasson a háta mögött.

Selina Meyer alelnökasszony hivatalának emberei még a balul sikerült műanyaglobbi kapcsán szerzett sebeiket nyalogatják. Ám most felvillanyozódnak a hírre, miszerint Selina új elképzelése előtt váratlan lehetőség nyílik meg. Az elnök ugyanis külföldi útra indul. A helyzetet kihasználva pedig Selina azt tervezi, hogy az új reformtervezetének útját egyengeti. Hogy a tervét sikerre vigye, először is szeretne néhány “normális” emberrel találkozni. Ha az ötlet beválik, megfelelő pártfogókat, támogatókat tudhat maga mögött.

07:00 Híradósok 1.

(THE NEWSROOM EP. 01 – WE JUST DECIDED TO)

am. filmsorozat (2012) (70′) (12) (S)

Greg Mottola

Jeff Daniels, Emily Mortimer, Sam Waterston, John Gallagher Jr., Alison Pill

Az HBO saját gyártású sorozata a televíziós hírgyártás világába röpíti a nézőt. Egy kitalált kábeles hírcsatornán keresztül mutatja be, hogyan zajlik itt az élet. Az új igazgató és csapata együtt indul harcba a nézők megnyeréséért.

Amikor az ember esténként leül a televízió elé a híradót megnézni, nem is gondolja, milyen összetett munka eredménye az, ami megjelenik a képernyőn. Az HBO mozicsatorna saját gyártású sorozata a televíziós hírgyártás világába röpíti a nézőt. Egészen pontosan egy kitalált kábeles hírcsatornán keresztül mutatja be, hogyan zajlik itt az élet. Bepillantást nyerünk az új igazgató és csapatának életébe, és megismerkedhetünk a főnökükkel. Együtt indulnak abba a vérre menő küzdelembe, amelyet a különböző hírcsatornák folytatnak a nézők megnyeréséért, kegyeiért.

08:15 Olive Kitteridge 1.

(OLIVE KITTERIDGE, PART 1 – PHARMACY)

amerikai sorozat (2014) (63′) (12) (S)

Lisa Cholodenko

Frances McDormand, Richard Jenkins, Bill Murray, John Gallagher Jr., Zoe Kazan

Henrynek gyógyszertára van a Maine állambeli kisvárosban, a neje, Olive matektanár. Olive tanártársa, Jim O’Casey olyan lépést tesz, ami nem tetszik a nő fiának, Christophernek. Később Henry elmegy egy vadászatra, ami tragédiával végződik.

Az HBO minisorozatának első része. Henry Kitteridge-nek gyógyszertára van a Maine állambeli kisvárosban, a felesége, Olive matektanár. Henry asszisztense elájul a gyógyszertár előtt, és egy fiatal nő, Denise siet a segítségére. Kevin szégyellős, de intelligens tanuló, akinek az anyja depressziós. Olive tanártársa, Jim O’Casey olyan lépést tesz, ami nem tetszik a nő fiának, Christophernek. Henry egy vadászatra megy, ami tragédiával végződik. Néhány héttel később, Olive megtapasztalja saját tragédiáját.

09:20 Olive Kitteridge 2.

(OLIVE KITTERIDGE, PART 2 – INCOMING TIDE)

amerikai sorozat (2014) (55′) (12) (S)

Lisa Cholodenko

Frances McDormand, Richard Jenkins, Bill Murray, John Gallagher Jr., Zoe Kazan

Kevin visszatér a kisvárosba. Olive nyomására találkozik Christopherrel, ami kellemetlen számára. A fia esküvőjén Olive nincs elragadtatva a menyasszonytól, majd vitába keveredik az anyjával. Később visszavonul az ifjú pár hálószobájába.

A húszas éveiben járó Kevin visszatér Maine államba egy sötét küldetésre. Érzékelve, hogy Kevin nincs valami jó érzelmi állapotban, Olive nyomást gyakorol rá, hogy csatlakozzon Christopherhez vacsorázni aznap este. Kevin szívességből elmegy, habár a Christopherrel való találkozás kellemetlennek bizonyul. A fia esküvőjén Olive nincs elragadtatva a menyasszonytól, és nézeteltérésbe keveredik a lány anyjával. Később egyedül visszavonul a mennyasszony és a vőlegény emeleti hálószobájába.

10:20 Mutassatok egy hőst 1.

(SHOW ME A HERO EP. 01)

 (2015) (53′) (15) (S)

Paul Haggis

Oscar Isaac, Catherine Keener, Alfred Molina, Winona Ryder, LaTanya Richardson Jackson

Az HBO minisorozatának kezdetén Nick Wasicko a legfiatalabb városi polgármesterként kerül Yonkers élére. Már beiktatása előtt vihart kavar, bejelenti: lakáshoz akarja jutatni a feketéket. Bérlakásokat építtet számukra a fehér negyedben.

Az HBO saját gyártású minisorozata Nick Wasicko történetét dolgozza fel. Wasicko a legfiatalabb városi polgármesterként kerül a New York állambeli Yonkers élére. Már beiktatása előtt hatalmas vihart kavar, amikor bejelenti, hogy sajátos módon kíván segíteni az afro-amerikaiak lakáshelyzetén. Bérlakásokat építtet számukra a fehér középosztálybeliek lakta negyedben. Döntése megosztja a lakosságot, kezdetét veszik a faji és politikai csatározások. A feladattal járó minden probléma fölé tornyosul.

11:15 Mutassatok egy hőst 2.

(SHOW ME A HERO EP. 02)

 (2015) (56′) (15) (S)

Paul Haggis

Oscar Isaac, Catherine Keener, Alfred Molina, Winona Ryder, LaTanya Richardson Jackson

A polgármester és a városi tanács ultimátumot kap a késlekedésbe belefáradt szövetségi bíróságtól. Amikor a fehér negyed lakói kinyilvánítják a tervvel kapcsolatos ellenérzésüket, az állami lakásokra várók úgy érzik, hogy csapdába kerültek.

Elszabadul a pokol a New York állambeli Yonkersben, amikor a polgármester és a városi tanács ultimátumot kap a késlekedésbe belefáradt szövetségi bíróságtól. Eközben az állami lakásokra váró lakók úgy érzik, hogy csapdába kerültek az építési terv miatt. Nyugat-Yonkers fekete bőrű lakói csak várnak és nézik, hogy Kelet-Yonkers fehér lakosai hogyan nyilvánítják ki ellenérzésüket az elképzeléssel kapcsolatban. Nem rejtik véka alá, hogy nincs szükségük fekete szomszédokra.

12:15 Újraszámlálás

(RECOUNT)

am. filmdráma (2008) (111′) (12) (S)

Jay Roach

Kevin Spacey, Bob Balaban, Ed Begley Jr., Laura Dern, John Hurt

Minden idők legviharosabb, legvitatottabb amerikai elnökválasztása zajlott 2000-ben. A két jelölt, a republikánus Ifjabb George Bush és a demokrata Al Gore fej-fej melletti küzdelmet vívott egymással. Az HBO saját gyártású filmje.

Minden idők legviharosabb és legvitatottabb amerikai elnökválasztása zajlott 2000-ben. A két jelölt, a republikánus Ifjabb George Bush és a demokrata Al Gore fej-fej melletti küzdelmet vívott egymással. A Fehér Ház új lakójának kérdése a floridai szavazatokon, illetve azok újraszámlálásán dőlt el. A republikánusok, a rámenős texasi James Baker vezetésével el akarják érni, hogy újraszámolják a szavazatokat. A demokraták sem hagyják annyiban a dolgot, Al Gore korábbi stábjának vezetője, Ron Klain vezérletével szállnak harcba a voksokért. Az ügy a Legfelsőbb Bíróság elé kerül.

14:15 Törtetők 1

(ENTOURAGE EP. 01 – ENTOURAGE)

am. filmsorozat (2004) (28′) (12) (S)

David Frankel

Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Debi Mazar

A színész Vincent Hollywoodba megy szerencsét próbálni a féltestvére, Drama és a barátai, Eric és Turtle társaságában. Eric felmérgesíti az ügynök Arit, amiért azt mondja Vince-nek, hogy olvasatlanul dobjon vissza egy forgatókönyvet.

Legutóbbi filmje bemutatóján Vince Chase, hollywoodi színész dícséretek tengerében lubickol gyerekkori barátai – Eric, Drama és Turtle – társaságában. Időközben Eric, Vince önjelölt menedzsere magára vonja Vince ügynöke, Ari haragját, amiért arra bíztatja Vince-t, hogy olvasatlanul utasítson vissza egy forgatókönyvet.

14:45 Törtetők 2

(ENTOURAGE EP. 02 – THE REVIEW)

am. filmsorozat (2004) (25′) (12) (H)

Julian Farino

Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Debi Mazar

Hogy elterelje a figyelmét a rossz kritikáról, Vince egy Rolls-Royce-t lízingel. Ezt viszont a pénztárscája bánja. Ari próbálja rávenni, hogy keressen magának menedzsert. A fiúk egy vad buliba mennek, melynek Jessica Alba a háziasszonya.

Hogy figyelmét elterelje egy rossz kritikáról, Vince tovább tetézi amúgy sem csekély kiadásait egy Rolls-Royce lízingelésével. Ari próbálja rávenni Vince-t, hogy keressen egy hivatásos menedzsert, melynek következtében Eric magába száll és önvizsgálatot tart. Mindeközben Drama kihagy egy színjátszó órát, hogy Vince-szel és a többiekkel részt vehessen egy vad mulatozáson, melynek Jessica Alba színésznő a háziasszonya.

15:15 John Oliver-show az elmúlt hét híreiről III/6.

(LAST WEEK TONIGHT WITH JOHN OLIVER III. EP. 06)

 (2016) (30′) (12) ()

A népszerű angol színész és komikus, John Oliver talkshow-ja az HBO-n. Ebben az elmúlt hét legérdekesebb politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális stb. híreit kommentálja tabu nélkül a maga sajátos, keresetlen stílusában.

Az egyik legviccesebb és legüdítőbb személyiségek egyike John Oliver, már éppen ideje, hogy önálló műsort kapjon a képernyőn. A The Daily Show with Jon Stewart írója és vendégházigazdája zajos tetszésnyilvánítást kapott a kritikusoktól a rajongóktól és magától Stewarttól egyaránt. A népszerű angol komikus, színész és író most egy új talkshow-val jelentkezik az HBO-n. Ebben az elmúlt hét legérdekesebb politikai, gazdasági, társadalmi stb. híreit kommentálja tabuk nélkül a maga sajátos stílusában.

15:50 Róma 1.

(ROME EP. 01 – THE STOLEN EAGLE)

ang.-am. filmsorozat (2005) (50′) (15) (H)

Michael Apted

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kenneth Cranham, Ciarán Hinds

Julius Caesar i.e. 52-ben legyőzi a gallokat. Az örök városban viszont a politikai ellenfelei ármánykodnak ellene. Diadalát beárnyékolja, hogy légiójának jelvényét ellopták. Két katona, Vorenus és Pullo feladata kideríteni, mi történt.

Miközben Gaius Julius Caesar a nyolc éve tartó háború végén, i.e. 52-ben győzedelmeskedik a gallok felett, aggasztó hírek érkeznek az örök városból, a politikai ellenfelei ármánykodnak ellene. Diadalát beárnyékolja, hogy ellopják hadseregének jelvényét. Caesar parancsnoka, Marcus Antonius megbízza Vorenus századost és Pullo légióst, hogy próbálják kideríteni, ki áll az ügy hátterében. Rómában a Cato, Cicero és Scipio vezette idős szenátorok aggódnak Caesar növekvő népszerűsége miatt. Caesar a barátját, Pompeust javasolja a birodalom élére.

16:45 Az elit alakulat 1.

(BAND OF BROTHERS EP. 01 – CURRAHEE)

am. filmsorozat (2001) (70′) (15) (SD)

Phil Alden Robinson

Damian Lewis, Ron Livingston, David Schwimmer, Kirk Acevedo, Neal McDonough

Önkéntesekből szervezik az első amerikai ejtőernyős alakulatot, benne az 506-os lövészezred Easy századát. Ellentét alakul ki a századparancsok és Winters hadnagy között. Az egység első harci feladata a normandiai partraszállás biztosítása.

Az amerikai hadseregben 1942-ben hozzák létre az első ejtőernyős egységet. Az önkéntesekből álló 506-os ejtőernyős lövészezred katonáit a georgiai Toccoa bázison képzik ki. Az Easy századot Sobel hadnagy vezeti, aki képtelen kivívni az emberek tiszteletét. Ellentét alakul ki közte és Winters hadnagy között. Az egység első harci feladata a normandiai partraszállás biztosítása. A bevetésre az egyik angliai bázison készülnek. Sobel folytatja Winters zaklatását, aki hadbírósági tárgyalást kér. A század szakaszvezetői elhatározzák, inkább lemondanak rangjukról, mintsem nélküle induljanak bevetésre.

18:00 THE PACIFIC – A hős alakulat 1.

(THE PACIFIC EP. 01)

am. háborús minisorozat (2010) (50′) (15) (S)

Tim Van Patten

James Badge Dale, Joe Mazzello, Jon Seda, Jon Bernthal, Joshua Bitton

“Az elit alakulat” után Tom Hanks és Steven Spielberg ismét háborús témához nyúl. A “THE PACIFIC – A hős alakulat” a csendes-óceáni hadszíntéren zajló II. világháborús eseményeket dolgozza fel, három amerikai tengerészgyalogos szemszögéből.

1941. december 7-én Japán hadüzenet nélkül megtámadja az Egyesült Államokat, a Pearl Harborban állomásozó amerikai flottát súlyos veszteség éri. Amerika belép a második világháborúba. John Basilone őrmester arra készül, hogy kihajóznak, és valahol a Csendes-óceánon bevetik őket a japánok ellen. A kezdő újságíró, Robert Leckie bevonul a haditengerészethez. Eugene Sledge-et szívrendellenessége miatt nem sorozzák be, barátja, Sidney Phillips viszont most indul a kiképzőtáborba. Pontosan nyolc hónappal Pearl Harbor után az első számú tengerészgyalogos hadosztály, Leckie-vel és Phillipsszel együtt, partraszáll Guadalcanal szigetén, és a stratégiai fontosságú légibázis védelmére és az elkerülhetetlen ellentámadásra készülnek.

18:55 Maffiózók 1.

(THE SOPRANOS EP. 01 – PILOT)

am. filmsorozat (1999) (58′) (18) (S)

David Chase

James Gandolfini, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Michael Imperioli, Lorraine Bracco

Tony Soprano élete a család, becsület és barátság körül forog. Mégis más, mint a többi férfi, hiszen maffiózó. Otthon sok gond nyomasztja, képtelen kijönni az anyjával, a neje pappal flörtöl, a fia fél tőle. Tony pszichiáterhez fordul.

Tony Soprano látszólag semmiben sem különbözik a középkorú, középosztálybeli férfiaktól: mindene megvan, ami kell, élete a család, a becsület és a barátság körül forog. Mégis más, mint a többiek, Soprano ugyanis maffiózó. Otthon is megannyi gond nyomasztja, képtelen az édesanyjával szeretetteljes viszonyt kialakítani, a felesége egy pappal flörtöl, a fia pedig azt hiszi, hogy el akarja tenni láb alól. Ráadásul baj van a potenciájával is. Labilis idegállapota miatt Tony pszichiáterhez fordul. Eközben Christopher Moltisanti “lerendezi” a szemétszállítási konkurenciával való területi vitákat.

20:00 Trónok harca 1.

(GAME OF THRONES EP. 01 – WINTER IS COMING)

am. filmsorozat (2011) (59′) (18) (S)

Tim Van Patten

Sean Bean, Mark Addy, Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley

Robert Baratheon a barátját, Ned Starkot kéri fel, legyen a tanácsadója. A Targaryenek utolsó leszármazottja, Viserys vissza akarja szerezni a trónt. Szövetséget köt a dothraki harcosokkal, és vezérüknek adja a húga, Daenerys kezét.

Westeros királyság északi határát hatalmas jeges fal választja el az örök tél birodalmától. Lord Eddard “Ned” Stark az északi birodalom, Deres (Winterfell) ura és az északi nemesek vezére, az ő ősei építették a Falat, amelyet az Éjjeli Őrség véd. Amikor Robert király tanácsadója és Ned mentora, Jon Arryn meghal, Robert Baratheon a barátját, Nedet kéri fel, hogy lépjen a helyébe. Eközben a régi uralkodóház, a Targaryenek utolsó leszármazottja, Viserys azt tervezi, hogy visszaszerzi a trónt. Szövetséget köt a nomád dothraki harcosokkal, és vezérüknek, Khal Drogónak adja a húga, Daenerys kezét. Baratheon király és a felesége, a Lannister-házbeli Cersei királyné Deresbe utazik. Velük tart a Lannister família több tagja: a királyné ikertestvére, Jaime, a másik testvére, a törpe Tyrion, illetve a királyné tizenkét éves fia, a trón örököse, Joffrey. Ned nem utasíthatja vissza öreg királya és barátja kérését, így a birodalom fővárosába készül. Mindeközben Havas Jon elhatározza, hogy északra utazik a Fekete Kastélyba, hogy csatlakozzon az Éjjeli Őrséghez, ahová a kíváncsi Tyrion is elkíséri. De az ifjú Bran sötét titokra bukkan, ami nem várt következményekkel jár…

21:00 Trónok harca 2.

(GAME OF THRONES EP. 02 – THE KINGSROAD)

am. filmsorozat (2011) (53′) (18) (S)

Tim Van Patten

Sean Bean, Mark Addy, Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley

Bran túléli a merényletet, de Cersei és Jaime végezni akar vele. Ned elfogadja a király ajánlatát, lányaival Westerosba indul. A törvénytelen fia, Havas Jon csatlakozni akar az Éjjeli Őrséghez. Vele tart a királyné testvére, a törpe Tyrion.

Bran csodával határos módon túléli a zuhanást a toronyból. Cersei királyné és testvére, Jaime azonban mindenáron végezni akar a fiúval, nehogy leleplezze az árulásukat. Ned elfogadja a király ajánlatát. A lányaival, Sansával és Aryával Westerosba indul, miközben a felesége, Catelyn otthon marad, hogy gondoskodjon Branről. Közben Ned törvénytelen fia, Havas Jon északra tart, hogy csatlakozzon az Éjjeli Őrséghez. Tyrion mégsem tart a családjával délre, inkább csatlakozik Jonhoz, akivel a Fal felé veszi az irányt. Közben Viserys Targaryen csak az alkalmas pillanatra vár, hogy visszaszerezze a trónt, a húga, Daenerys pedig minden erejével azon van, hogy kitapasztalja, hogyan járhat új férje, Drogo kedvében.

21:50 Trónok harca 3.

(GAME OF THRONES EP. 03 – LORD SNOW)

am. filmsorozat (2011) (55′) (18) (S)

Brian Kirk

Sean Bean, Mark Addy, Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley

Ned Stark megérkezik a lányaival Királyvárba. Havas Jon megkezdi felkészülését, hogy az Éjjeli Őrség tagja legyen. Catelyn Ned után indul, mert rájön, ki próbálta meggyilkolni Brant. Daenerysnek egyre több gondja van a bátyjával.

A hosszú út után Ned Stark megérkezik Királyvárba, ahol meglepve tapasztalja, micsoda pazarlás folyik. A Fekete Várban Havas Jon megkezdi a felkészülést, hogy az Éjjeli Őrség tagja legyen, a beilleszkedés azonban nehezen megy. Ned felesége, Catelyn arra gyanakszik, hogy a Lannisterek keze van abban, hogy Bran leesett a toronyból, így titokban a férje után indul Királyvárba. Itt régi szövetségesük, a “Kisujj”-ként is ismert Lord Petyr Baelish tartóztatja fel, aki egyébként több bordélyház tulajdonosa. Jaime és Cersei Lannister a kis Bran felépülésének következményeit firtatják. Arya kardforgatást tanul Syrio Foreltől. Útban a dothrakiak fővárosába, Vaes Dothrakba, Daenerysnek problémája akad a bátyjával, Viserysszel.

22:45 Trónok harca 4.

(GAME OF THRONES EP. 04 – CRIPPLES, BASTARDS AND BROKEN THINGS)

am. filmsorozat (2011) (53′) (18) (S)

Brian Kirk

Sean Bean, Mark Addy, Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley

Ned elődjét valószínűleg meggyilkolták, titokban nyomozni kezd. Robert király lovagi tornát rendez Ned tiszteletére. Havas Jon összebarátkozik az új fiúval, Tarlyval. Egy útszéli fogadóban összefut a törpe Tyrion és Catelyn, Stark felesége.

A Király előző Segítője, Jon Arryn rejtélyes körülmények között halt meg, valószínűleg meggyilkolták. Ned lép a helyébe, és titokban nyomozni kezd a halálesettel kapcsolatban. A nyomok Robert király egyik törvénytelen gyerekéhez vezetnek. Az új Segítő, Ned tiszteletére Robert király nagy lovagi tornát rendez. Havas Jon az Éjjeli Őrség egyik új tagja, Samwell Tarly védelmére kel a Fekete Várban. A csalódott Viserys összetűzésbe keveredik Daenerysszel Vaes Dothrakban. Sansa arról ábrándozik, hogy királynő lesz, míg Arya egy teljesen más jövőt lát maga előtt. Útban hazafelé Ned felesége, Catelyn és Ser Rodrik Cassel megállnak egy útszéli fogadónál. Lépésüknek végzetes következményei lesznek. A Falat elhagyva bajba kerül Cersei királyné testvére, a törpe Tyrion.

23:40 Trónok harca 5.

(GAME OF THRONES EP. 05 – THE WOLF AND THE LION)

am. filmsorozat (2011) (52′) (18) (S)

Brian Kirk

Sean Bean, Mark Addy, Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley

Robert király megtudja, hogy a Targaryenek utolsó leszármazottjai szövetséget kötöttek a dothrakiakkal. Parancsot ad, hogy öljék meg Daeneryst. A király terve nem tetszik Nednek. Catelyn a nővéréhez viszi a foglyul ejtett Tyriont.

Robert király haragra gerjed, amikor megtudja, hogy a régi dinasztia, a Targaryenek utolsó leszármazottjai szövetséget kötöttek a dothrakiakkal. Parancsot ad, hogy öljék meg Daeneryst, mielőtt a dothrakiak lerohannák Westerost. A király terve azonban nem tetszik Ned Starknak, és ez éket ver kettőjük közé. Eközben a foglyul ejtett Tyrion segít Ned feleségének, Catelynnek, hogy a Sasfészekben találkozzon a nővérével. Lysa, aki Jon Arryn özvegye, azonban hűvös fogadtatásban részesíti. Ser Loras Tyrell – akit Viráglovagként is emlegetnek – felkelti Sansa érdeklődését. Arya véletlenül fültanúja lesz egy beszélgetésnek, melyben az apja életét fenyegetik.

00:30 Trónok harca 6.

(GAME OF THRONES EP. 06 – A GOLDEN CROWN)

am. filmsorozat (2011) (50′) (18) (S)

Daniel Minahan

Sean Bean, Mark Addy, Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley

Robert király vadászni megy. A törpe Tyrion szembesül bűneivel. Viserys dühös, hogy még mindig nem sikerült magához ragadnia a koronát. Végül súlyos árat fizet a türelmetlenségéért. Tyrion egy ügyes csellel kiszabadítja magát.

Míg Robert király vadászni megy, Ned veszi át a helyét a trónon, és új problémákkal kell szembenéznie. Kiad egy rendeletet, amely a Hét Királyság szétforgácsolódásához vezethet. A Sasfészekben Tyrion szembesül a “bűneivel” és az értük járó büntetéssel. Joffrey elnézést kér Sansától, Viserys pedig végre megkapja Khal Drogótól a fizetségét a húgáért, Daenerysért.

01:20 Trónok harca 7.

(GAME OF THRONES EP. 07 – YOU WIN OR YOU DIE)

am. filmsorozat (2011) (55′) (18) (S)

Daniel Minahan

Sean Bean, Mark Addy, Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley

Ned nyomozása megdöbbentő eredményre vezet. Találkozik Cersei királynéval. A kiképzés után Havas Jon leteszi az esküt, és az Éjjeli Őrség tagja lesz. Tywin Lannister a Starkok ellen készül. A vadászaton egy vaddisznó megsebesíti a királyt.

Miután Tywin Lannister ráébred, hogy a Lannisterek jövőjét veszély fenyegeti, fontos találkozót beszél meg Jaime-vel, és harcra készülnek. Ned Stark nyomozása megdöbbentő eredményre vezet. A drámai pillanat akkor jön el, amikor Jon Arryn halála kapcsán találkozik Cersei királynéval. Havas Jon leteszi az esküt, és bár nem azt a megbízást kapja, amire vágyott, az Éjjeli Őrség tagja lesz. Miután Ser Jorah Mormont megmenti Daeneryst az árulástól, Khal Drogo fontos esküt tesz: olyan helyre vezeti a dothrakiakat, ahol még sosem jártak. A vadászaton Robert királyt súlyosan megsebesíti egy vaddisznó, így hamarosan döntenie kell a királyság jövőjét illetően.

03:15 Trónok harca 8.

(GAME OF THRONES EP. 08 – THE POINTY END)

am. filmsorozat (2011) (56′) (18) (S)

Daniel Minahan

Sean Bean, Mark Addy, Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley

A Lannisterek elfogják Nedet, Syrio és Arya szembeszáll az őrökkel. Cersei manipulálja Sansát. Robb Stark összegyűjti apja szövetségeseit a Lannisterek ellen. Tyrion szövetséget köt a hegyi törzsekkel, majd csatlakozik apja seregéhez.

Királyvárban az események váratlan fordulatot vesznek. Ned Stark elfogása után Syrio és Arya szembeszállnak a Lannisterekkel, miközben Cersei királyné saját céljai érdekében manipulálja Sansát. Robb Stark összegyűjti apja északi szövetségeseit Tywin Lannister ellen, és a sereggel dél felé indul. Tyrion Lannister kényszerű szövetséget köt a hegyi törzsekkel, majd csatlakozik apja seregéhez. Úgy tűnik, minden készen áll a nagy összecsapásra. Közben Havas Jon összetűzésbe kerül Ser Alliser Thorne-nal, és harcba keveredik egy rejtélyes támadóval, aki a Falon túlról érkezett. Drogo kegyetlensége határtalan, amikor a dothrakiak lerohannak egy békés falut.

04:10 Trónok harca 9.

(GAME OF THRONES EP. 09 – BAELOR)

am. filmsorozat (2011) (54′) (18) (S)

Alan Taylor

Sean Bean, Mark Addy, Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley

Ned Stark sorsdöntő lépésre szánja el magát. Tyrion újabb szeretőre tesz szert. Robb Stark szerződést köt a Freyekkel. Ezután legyőzi Jaime Lannister seregét. Havas Jon rájön Aemon mester titkára. Khal Drogo sebe elfertőződik.

Miután a lánya, Sansa élete veszélyben van, Ned Stark sorsdöntő lépésre szánja el magát. Catelyn alkut köt az agyafúrt Lord Walder Freyjel. Tyrion újabb szeretőre tesz szert. Később az apja arra kényszeríti, hogy az első vonalban harcoljon. Robb Stark a Trident folyó Zöld ágánál eljut a Frey-ház kettős erődjéhez, az Ikrekhez. Az átkelés fejében házassági szerződésre lép az egyik Frey lánnyal. Az átkelés után rajtaüt és legyőzi Jaime Lannister seregét, és hadifoglyot is ejt. Havas Jont megjutalmazzák a bátorságáért. Az ifjú rájön Aemon mester sötét titkára. Khal Drogo sebe elfertőződik. A kialakult helyzetben Daenerys ellenszegül Qothónak, jobban bízik a rabságban élő boszorkányban, Mirri Maz Duurban.

05:05 Trónok harca 10.

(GAME OF THRONES EP. 10 – FIRE AND BLOOD)

am. filmsorozat (2011) (50′) (18) (S)

Alan Taylor

Sean Bean, Mark Addy, Peter Dinklage, Lena Headey, Michelle Fairley

A Lannisterek megölik Nedet. Apja halálhírére Havas Jon hátat akar fordítani az Éjjeli Őrségnek. Robb sorsa örökre megváltozik, az apja helyébe lép. Havas Jon súlyos döntésre kényszerül. Daenerys szörnyű árat fizet szerelméért. Évadzáró.

Miközben a Ned Stark haláláról szóló tragikus hír terjed a Hét Királyságban, Bran és Rickon különös álmot lát. Apja halálhírére Havas Jon hátat akar fordítani az Éjjeli Őrségnek, de a barátai meggyőzik, hogy a Fekete Várban a helye. Catelyn kikérdezi Jaime-t a fia zuhanásáról, és Robb Stark sorsa örökre megváltozik. Apja meglepő döntése után Tyrion Lannister délnek veszi az irányt. Miközben Arya megpróbál megszökni Királyvárból, a testvérét, Sansát Joffrey terrorizálja. A Falnál Havas Jon súlyos döntésre kényszerül. Daenerys szörnyű árat fizet szerelméért, de új remény csillan fel számára.

2016-03-27 – VASÁRNAP

06:00 Hello Ladies I/1.

(HELLO LADIES EP. 01 – PILOT)

am. filmsorozat (2013) (29′) (12) (S)

Stephen Merchant

Stephen Merchant, Christine Woods, Nate Torrence, Kevin Weisman, Kyle Mooney

Stuart Angliából költözött Los Angelesbe. Van egy háza, és egy vonzó bérlője, a színésznő Jessica. Stuart megtudja, hogy Jessica a partnerével egy elegáns éjszakai klub megnyitójára hivatalos. Ő is szeretne felkerülni a vendéglistára.

Stuart Pritchard az óceán másik oldaláról, Angliából költözött az Egyesült Államokba, annak is a nyugati végébe, Los Angelesbe. A férfinak van egy szép háza, és egy vonzó bérlője. Jessica sokat küszködő színésznő, ugyanakkor feltörekvő websorozat forgatókönyvíró és rendező. Stuart hamarosan megtudja, hogy Jessica a partnerével, Courtney-vel, akivel együtt próbál, egy elegáns éjszakai klub megnyitójára hivatalos. A férfi minden vágya, hogy ő is felkerüljön a megnyitó vendéglistájára.

06:30 Hello Ladies I/2.

(HELLO LADIES EP. 02 – THE LIMO)

amerikai filmsorozat (2013) (27′) (12) (S)

Stephen Merchant

Stephen Merchant, Christine Woods, Nate Torrence, Kevin Weisman, Kyle Mooney

Wade kibérel egy nyújtott limuzint, így próbálja visszahódítani az elhidegült feleségét. Az alkalmat kihasználva Stuart a limuzinnal, Wade és Kives kíséretében körbeautózza Los Angelest. Útközben felvesznek három érdeklődő turistanőt.

Wade kibérel egy nyújtott limuzint annak érdekében, hogy jó benyomást gyakoroljon az elhidegült feleségére, Marionra, és megpróbálja visszahódítani az asszonyt. Stuart megragadja az alkalmat, hogy Wade és Kives kíséretében, a nagylegény játszva, a limuzinnal körbeautózza Los Angelest. Útközben felvesznek három érdeklődő turistanőt. Amikor Stuart megtudja, hogy Jessica színésznő és modell barátai kiruccannak a házába művészfilmeket nézni, elhatározza, hogy lemondja az ígéretes programját.

07:00 Mildred Pierce 1.

(MILDRED PIERCE EP. 01)

am. minisorozat  (2011) (57′) (12) (S)

Todd Haynes

Kate Winslet, Brian F. O’Byrne, Morgan Turner, Guy Pearce, James LeGros

A férjével való szakítás után Mildred Pierce egyedül marad a két kislányával. Az asszony eladóként vagy recepciósként szeretne dolgozni, de eddig csak süteményekkel házalt. A barátnője, Lucy ösztönzésére elvállal egy pincérnői állást.

A múlt század harmincas éveinek elején járunk. A férjével, Berttel való szakítás után Mildred Pierce egyedül marad a két kislányával. Évek óta már csak otthon dolgozott, süteményeket készített és árult a barátaiknak és a szomszédoknak. Az asszony eladóként vagy recepciósként szeretne dolgozni, ám ilyen álláshoz nehéz hozzájutni. Mrs. Forrester ugyan szívesen alkalmazná őt házvezetőnőként, ám a büszkesége nem engedi, hogy elvállalja az állást. Mildred végül kénytelen belátni, hogy sohasem fog olyan munkát kapni, amit szeretne, ezért a szomszédasszonya, egyben barátnője, Lucy ösztönzésére elvállal egy pincérnői állást.

08:05 A hátrahagyottak I/1.

(THE LEFTOVERS EP. 01 – PILOT)

amerikai sorozat (2014) (69′) (15) (S)

Peter Berg

Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Liv Tyler, Charlie Carver

Több mint száz ember tűnik el nyomtalanul Mapletonban. A lakosok Garcey rendőrfőnök vezetésével megpróbálják újrakezdeni az életüket, miközben igyekeznek magyarázatot keresni a történtekre. Egy biztos, már semmi nem lesz olyan, mint régen.

Váratlanul ás rejtélyes körülmények között több mint száz embernek veszik nyoma New York egyik külvárosában, Mapletonban. Az emberek a rendőrfőnök Kevin Garcey vezetésével megpróbálják újrakezdeni az életüket, miközben igyekeznek magyarázatot keresni a történtekre. Egyesek szerint a bibliai végítéletről van szó, mások természetfeletti jelenséggel kapcsolják össze az eseményeket. Egy biztos, már semmi nem lesz olyan, mint régen. Az HBO mozicsatorna saját gyártású sorozata Tom Perrotta regényéből.

09:20 Hemingway és Gellhorn

(HEMINGWAY & GELLHORN)

am. romantikus filmdráma (2012) (148′) (18) (H)

Philip Kaufman

Nicole Kidman, Clive Owen, Rodrigo Santoro, Robert Duvall, Connie Nielsen

Az HBO saját gyártású filmje a XX. század egyik nagy szerelmi történetét dolgozza föl. A kalandos életű író, Ernest Hemingway és Martha Gellhorn kapcsolatát, megismerkedésüktől kezdve, a szenvedélyes viszonyukon át a zajos házasságukig.

Az HBO mozicsatorna saját gyártású filmje a huszadik század egyik legnagyobb szerelmi történetét dolgozza föl. A kalandos életű író, Ernest Hemingway és Martha Gellhorn kapcsolatát, megismerkedésüktől kezdve, a szenvedélyes viszonyukon át a zajos házasságukig; hét országon keresztül, a spanyol polgárháborútól kezdve, és azon túl. Hemingway és Gellhorn a korszak egyik leghíresebb párja lett, akik bejáratosak voltak a legmagasabb társadalmi körökbe, melyek között az irodalmi világ arisztokráciája éppúgy megtalálható volt, mint Amerika első családja.

12:00 Író és kamuhős 1.

(BORED TO DEATH EP. 01 – STOCKHOLM SYNDROME)

am. vígjátéksorozat (2009) (29′) (12) (S)

Alan Taylor

Jason Schwartzman, Zach Galifianakis, Ted Danson, Heather Burns, Olivia Thirlby

Az író Jonathant elhagyta a barátnője. Elege volt, hogy a férfi többre becsülte a piát és füvet. Jonathan egy Chandler-krimivel vigasztalódik. Azután részben Chandler, részben a bor hatására elhatározza, hogy fölcsap magándetektívnek.

Jonathant elhagyta a barátnője. Elege volt abból, hogy a férfi többre becsülte nála a piát és a füvet. Jonathan a Kedvesem, Isten veled! című Raymond Chandler-krimivel vigasztalódik. Azután egy szeszélyes pillanatban, részben Chandler, részben a bor hatására elhatározza, hogy fölcsap magándetektívnek. Hamarosan felhívja egy fiatal lány, aki az eltűnt testvérét keresi. Jonathan elvállalja az ügyet. A nyomok az olcsó szállodába vezetnek, kiderül, hogy a lányt a barátja rabolta el, amiért az megpróbált szakítani. A rendőrök is megjelennek, kiszabadítják a lányt, Jonathan figyelmét pedig felhívják arra, hogy ne kontárkodjon többet.

12:30 Kergetjük az amerikai álmot 1.

(HOW TO MAKE IT IN AMERICA EP. 01 – PILOT)

am. vígjátéksorozat (2010) (27′) (12) (S)

Julian Farino

Bryan Greenberg, Victor Rasuk, Luis Guzmán, Lake Bell, Scott Mescudi

Ben és Cam, a két vállalkozó szellemű huszonéves New York-i fiatalember be akar törni a divat világába. Cam unokatestvére, René, és a jó összeköttetésekkel rendelkező barátjuk, Domingo segítségével akarják valóra váltani az amerikai álmot.

Ben Epstein és Cam Calderon két vállalkozó szellemű huszonéves New York-i fiatalember. Eltökélt szándékuk, hogy nevet szereznek maguknak a divat világában. A két ifjú Cam unokatestvére, Rene – aki a saját energiaitalával igyekszik betörni a piacra – és a jó összeköttetésekkel rendelkező barátjuk, Domingo segítségével nekilát, hogy valóra váltsa az amerikai álmot. Az odavezető út azonban nehézségekkel, akadályokkal teli, minden erejükre és találékonyságukra szükségük van ahhoz, hogy legyőzzék azokat.

13:05 Szilícium-völgy I/1.

(SILICON VALLEY EP. 01 – MINIMUM VIABLE PRODUCT)

amerikai filmsorozat (2014) (28′) (12) (S)

Mike Judge

Thomas Middleditch, Josh Brener, T.J. Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani

Richard és barátai arról álmodoznak, hogy karriert csinálnak a Szilícium-völgyben. Addig is, míg ez bekövetkezik, az egykori programozó, Erlich hostelében élnek. Richard kifejleszt egy algoritmust, amely többek érdeklődését is felkelti.

Amerika egyik informatikai csúcstechnológiai központja a Szilícium-völgy. A programozó, Richard és barátai arról álmodoznak, hogy sikeres pályát futnak majd be az informatikai világban. Addig is, amíg elérkezik számukra a nagy lehetőség, egy hacker hostelben élnek. A tulaj, az egykori programozó Erlich egyezséget kötött velük, a bevételük 10 százalékáért addig lakhatnak ott, amíg akarnak. Miután Richard kifejleszt egy tömörítési algoritmust, azt tapasztalja, hogy az egocentrikus főnöke, Gavin Belson megvenné a cégét.

13:35 Szilícium-völgy I/2.

(SILICON VALLEY EP. 02 – THE CAP TABLE)

amerikai sorozat (2014) (27′) (12) (S)

Mike Judge

Thomas Middleditch, Josh Brener, T.J. Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani

A két potenciális jelölt közül Richard a feltaláló Peter Gregoryval köt üzletet. Ezután a hostelben ünnepelnek Erlich-kel, amikor kiderül, Gregory addig nem fizet, amíg össze nem állítanak egy üzleti tervet, benne a szűkített létszámmal.

Richard egy másik ajánlatot is kap a feltaláló Peter Gregorytól. Richard és Erlich a hostelben ünnepelnek, amikor kiderül, hogy Gregory addig nem fog fizetni, amíg össze nem állítanak egy üzleti tervet, benne a szűkített személyi létszámmal. A kétségbeesett Richard felbéreli a korábbi alkalmazottját, Jarodot, hogy készítse el a tervet, és ahol lehet, csökkentse a költségeket. A haverok közül Gilfoyle és Dinesh igazolja, hogy nélkülözhetetlenek a cégben, mg Big Head helye nagyon is bizonytalan.

14:00 Szilícium-völgy I/3.

(SILICON VALLEY EP. 03 – ARTICLES OF INCORPORATION)

amerikai sorozat (2014) (27′) (12) (S)

Tricia Brock

Thomas Middleditch, Josh Brener, T.J. Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani

Gavin Belson egy konkurens tömörítési programmal rukkol ki. Richard megtudja, hogy a név, amit a saját programjának adott (Pied Piper), már foglalt. Emiatt arra kényszerül, hogy tárgyalást folytasson a nevet használó locsolócéggel.

Gavin Belson természetesen nem hagyja annyiban a dolgot, hogy elhappolták előle az üzletet. Egy konkurens tömörítési programmal, a Nucleussal rukkol ki, amelyet nagy reklámhadjárat keretében dob piacra. Richard megtudja, hogy a név, amit a saját programjának adott (Pied Piper) a nyilvántartás szerint már foglalt. Emiatt azután arra kényszerül, hogy tárgyalást folytasson a nevet használó locsolócéggel. Eközben Erlich is azon töri a fejét, hogy egy új nevet találjon a társaság számára.

14:30 Szilícium-völgy I/4.

(SILICON VALLEY EP. 04 – FIDUCIARY DUTIES)

amerikai sorozat (2014) (27′) (12) (S)

Maggie Carey

Thomas Middleditch, Josh Brener, T.J. Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani

Gregory tógapartiján Richard részegen megígéri Erlichnek, hogy beveszi a cégébe testületi tagnak. Big Head nem kap megbízást. Richard prezentációra készül, Erlich nélkül. Később pedig rájön, hogy kapcsolat van Gregory és Belson között.

Peter Gregory tógapartit rendez. Ezen Richard kicsit többet iszik a kelleténél, és részegen megígéri Erlichnek, hogy beveszi a cégébe testületi tagnak. A döntését azonban másnap reggel, miután kijózanodott, visszavonja. Miután Big Head nem kap megbízást, megint kezdheti elölről, a semmiből kell karriert csinálnia. Richard azért küzd, hogy az elképzeléseit szavakba öntse a prezentációra, amelyet Erlich nélkül tart. Később rájön, hogy kapcsolat van Peter Gregory és Gavin Belson között.

14:55 Szilícium-völgy I/5.

(SILICON VALLEY EP. 05 – SIGNALING RISK)

amerikai sorozat (2014) (27′) (12) (S)

Alec Berg

Thomas Middleditch, Josh Brener, T.J. Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani

Erlich egy graffitissel tervezteti a Pied Piper logóját. Richard megtudja, kevés az idő a TechCrunch Disruptban tartandó bemutatóig. Belsonnak és Gregorynak váratlan találkozásban lesz része. Jared a társaság hatékonyabbá tételén dolgozik.

Erlich egy graffiti művészhez fordul segítségért, hogy tervezze meg a Pied Piper logóját. Az eredmény persze, ahogy az előre várható volt, ellentmondásos lesz. Eközben Richard megtudja, hogy nincs sok idejük felkészülni a TechCrunch Disruptban tartandó bemutatójukra. Alig nyolc hét áll a rendelkezésükre, hogy mindennel készen legyenek. Gavin Belsonnak és Peter Gregorynak egy váratlan találkozóban lesz része, miközben Jared a társaság működésének hatékonyabbá tételén dolgozik.

15:25 Szilícium-völgy I/6.

(SILICON VALLEY EP. 06 – THIRD PARTY INSOURCING)

amerikai sorozat (2014) (27′) (12) (S)

Alec Berg

Thomas Middleditch, Josh Brener, T.J. Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani

A csapatnak segítségre van szüksége, ezért felbérelnek egy heckert, bár Richard nem örül ennek. Jared mindent elkövet, hogy megszerezze Peter Gregory aláírását. Gilfoyle-t meglátogatja a barátnője. Dinesh egy szexuális dilemmával szembesül.

A Pied Piper “felhőjének” kialakításában a fiúknak külső segítségre van szükségük. A csapat ezért felbéreli a The Carver nevű szabadúszó heckert, noha ennek Richard egyáltalán nem örül. Idegesíti, hogy a férfinak híres-hírhedt neve van szakmai körökben. Eközben Jared mindent elkövet, hogy megszerezze Peter Gregory aláírását. Gilfoyle-t meglátogatja Tara, a barátnője, Erlich és Dinesh egymással versenyeznek, melyiküknek sikerül felkeltenie a figyelmét. Később Dinesh egy szexuális dilemmával szembesül.

15:50 Szilícium-völgy I/7.

(SILICON VALLEY EP. 07 – PROOF OF CONCEPT)

amerikai sorozat (2014) (27′) (12) (S)

Mike Judge

Thomas Middleditch, Josh Brener, T.J. Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani

Miközben Richard a bemutató miatt aggódik, felbukkan a volt barátnője. Jared aggódik, hogy Monica kitúrhatja a helyéről. Dinesh belehabarodik egy nőbe. Erlichnek az egyik bíróval való múltbeli kapcsolata ronthatja a Pied Piper esélyeit.

A TechCrunchban Richard a bemutató sikere miatt aggódik. Nem elég az izgalom, ráadásul megzavarja az egyik volt barátnőjének a felbukkanása is, aki pletykákat terjeszt róla. Eközben Jared amiatt aggódik, hogy Monica kitúrhatja a helyéről a társaságban. Dinesh megint képtelen türtőztetni magát, belehabarodik egy nőbe a másik standon. Erlichnek az egyik bíróval való botrányos múltbeli kapcsolata teljesen lenullázhatja a Pied Piper esélyeit.

16:20 Szilícium-völgy I/8.

(SILICON VALLEY EP. 08 – OPTIMAL TIP-TO-TIP EFFICIENCY)

amerikai sorozat (2014) (27′) (12) (S)

Mike Judge

Thomas Middleditch, Josh Brener, T.J. Miller, Zach Woods, Kumail Nanjiani

A sorozat évadzáró epizódjában megkezdődik a versenyfutás a TechCrunch Disruptnál tartott bemutatón. A Pied Piper csapata aggodalmasan figyeli Gavin Benson lenyűgöző előadását. Az utolsó pillanatban Richard drámai változtatásokat eszközöl.

A sorozat évadzáró epizódja. Már látható, hogy nagy versenyfutás várható a TechCrunch Disruptnál tartott bemutatón. A Pied Piper csapata egyre aggodalmasabban figyeli Gavin Benson lenyűgöző előadását. Úgy tűnik, hogy eldőlt a verseny, nem kétséges, hogy ki lesz a befutó. Miközben Jared megpróbál a társaság közelébe férkőzni, Richard fejében kipattan az isteni szikra, és drámai változtatásokat eszközöl az utolsó pillanatban.

17:00 Versenyben az elnökségért

(GAME CHANGE)

am. politikai dráma (2012) (113′) (12) (H)

Jay Roach

Woody Harrelson, Julianne Moore, Ed Harris, Ron Livingston, Sarah Paulson

Az HBO saját gyártású filmje a 2008-as amerikai elnökválasztási kampányt idézi fel, amelyben a republikánusok jelöltje egy veterán politikus, John McCain. Ráadásul egy szinte teljesen ismeretlen alelnökjelöltet választ maga mellé.

Az HBO saját gyártású filmje a 2008-as amerikai elnökválasztási kampányt idézi fel. A demokraták jelöltjével, Barack Obamával szemben a republikánusokat egy veterán politikus, John McCain képviselte. Ráadásul mindenkit meglepve az alaszkai kormányzó, Sarah Palin személyében McCain egy szinte teljesen ismeretlen alelnökjelöltet választott maga mellé. A film a McCain-stratéga Steve Schmidt szemén keresztül mutatja be az elnöki székért folyó küzdelmet Palin kiválasztásától kezdve a választási vereségig. Mark Halperin és John Heilemann regényéből.

19:00 Együttlét 1.

(TOGETHERNESS EP. 01 – FAMILY DAY)

amerikai vígjátéksorozat (2015) (27′) (12) (S)

Jay Duplass, Mark Duplass

Mark Duplass, Melanie Lynskey, Amanda Peet, Steve Zissis, Abby Ryder Fortson

Az HBO vígjátéksorozatának bemutatkozó epizódban a pórul járt Alexet befogadja a legjobb barátja, a házas Brett. Később látogatóba érkezik Los Angelesbe Brett feleségének, Michelle-nek a nővére, aki hamarosan válaszút elé kerül.

Az HBO vígjátéksorozata két, egy fedél alatt lakó, harmincas pár mindennapjait mutatja be, akik Los Angelesben élnek. A bemutatkozó epizódban kilakoltatják a színész Alexet. A legjobb barátja, Brett, a kétgyermekes hangmérnök meggyőzni, hogy maradjon LA-ben, majd ők befogadják. Eközben Brett felesége, Michelle megpróbál a látogatóba érkező, céltalanul tengődő nővérével törődni. Később Michelle és Brett összevesznek a strandon, Tina pedig belebotlik az exébe. A kellemetlen helyzetből Alex menti ki.

19:30 Csajok 1.

(GIRLS EP. 01 – PILOT)

am. filmsorozat (2012) (30′) (15) (S)

Lena Dunham

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Adam Driver

Az HBO saját gyártású vígjátéksorozata húszegynéhány éves New York-i lányok életébe nyújt bepillantást. Hannah két éve fejezte be a főiskolát. Élete a feje tetejére áll, miután szülei bejelentik, hogy ezután nem támogatják anyagilag.

Az HBO mozicsatorna saját gyártású vígjátéksorozata néhány, a húszas évei elején járó lány hétköznapjaiba nyújt bepillantást, akik New York Cityben élnek. Hannah huszonnégy éves, két éve fejezte be a főiskolát. A biztonságosnak hitt élete azonban egyik pillanatról a másikra a feje tetejére áll, miután a szülei bejelentik, hogy a továbbiakban már nem támogatják anyagilag. A barátnői életében ugyancsak nagy változások várhatók, melynek hatására rengeteg problémával kénytelenek szembenézni. A lányok be akarják bizonyítani, hogy képesek megállni a lábukon.

20:00 Krízisben 1.

(THE BRINK EP. 01 – PILOT)

 (2015) (32′) (15) (S)

Jay Roach

Jack Black, Tim Robbins, Pablo Schreiber, Aasif Mandvi, Maribeth Monroe

A külügyi alkalmazott Iszlámábádban a sofőrjével belefut egy tüntetésbe, Alex Rafiq házánál keres menedéket. Washingtonban Navarro elnök és csapata a helyzetet elemzik. Riadóztatják az anyahajót, miközben kiderül, Alex az egyetlen forrásuk.

Alex külügyminisztériumi alkalmazott Iszlámábádban. Amikor a bazárba megy fűért, a sofőrjével belefutnak egy tüntetésbe. Miután az erőszakba torkollik, elmenekülnek, Rafiq házánál találnak menedéket. Washingtonban Larson államtitkár sürgős találkozón vesz részt a Fehér Házban, a pakisztáni helyzet miatt. Navarro elnök és Grey védelmi miniszter a nukleáris arzenált szeretné biztonságban tudni, ám a terv veszélyes. Miközben riadóztatják a közeli anyahajót, kiderül, hogy az egyetlen információs forrás Alex.

20:30 Nagypályások 1.

(BALLERS EP. 01 – PILOT)

 (2015) (29′) (15) (S)

Peter Berg

Dwayne ‘The Rock’ Johnson, John David Washington, Omar Miller, Donovan Carter, Rob Corddry

Az HBO saját gyártású sorozata. A nyitó epizódban Spencer, a visszavonult futball-szupersztár mindent megtesz, hogy felépítse a jövőjét Miamiban. Játékos-menedzserként dolgozik, és a főnöke, Joe szerint kamatoztatnia kellene a kapcsolatait.

Az HBO saját gyártású sorozatának nyitó részében az egykori csapattársa és barátja váratlan halála után, a visszavonult futball-szupersztár Spencer a jövőjére, a karrierje építésére koncentrál. Játékos-menedzserként dolgozik Miamiban, és a főnöke, Joe szerint kamatoztatnia kellene a kapcsolatait. Eközben Charles, a nemrég visszavonult játékos új munkát keres, a tehetséges fogójátékos, Ricky pedig új csapatot szeretne. Vernon viszont azért fordul Spencerhez fordul, mert szűkösnek érzi a lehetőségeit.

21:00 Aranyélet 1.

(ARANYELET EP. 01)

magyar filmsorozat (2015) (58′) (15) (H)

Dyga Zsombor, Mátyássy Áron

Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter, Döbrösi Laura, Olasz Renátó, Anger Zsolt

Miklósiék irigylésre méltó jólétben élnek Budán. Attila, a családfő kockázatos csalásokból igyekszik fenntartani az életszínvonalukat, ám egy különösen nehéz nap végén elhatározza, hogy jó útra tér. De vajon vissza lehet fordulni a lejtőn?

A Miklósi család éli átlagos mindennapjait.  A családfő, Attila, reggel munkába indul. Feltör egy lakást és bérbe adja, mintha ő lenne az ingatlanközvetítő. Később elmegy “beszerezni” a felesége szülinapi ajándékát: el akar lopni egy Mercedest. Ám az anyja hívása félbeszakítja: az apja haldoklik. Rohan a kórházba, ám az apja csak a kisebbik fiától hajlandó elbúcsúzni, őt meg sem ismeri. Attila később elmegy a lopott Mercedessel régi barátjához, Hollós Endréhez, hogy segítsen papírokat intézni hozzá. Hollós munkát ajánl neki: el kellene menni egy kamionnyi csempészáruért. Attila az apja halálára hivatkozva visszautasítja. Gyötri a lelkiismeret-furdalás, ezért, mikor a következő lakásfeltörő akció közben majdnem lebukik, eldönti: befejezte, mostantól tisztességesen fog élni. A feleség, Janka ezalatt éli a budai úriasszonyok életét. Megpróbálja meggyőzni a jótékonysági alapítványt vezető szomszédasszonyt, Klárit, hogy segítsen megvalósítani új ötleteit. Ám az elnökségi ülésen Klári ellene fordul. Bosszúból Janka éjszaka kivágja az asszony naspolyafáját. Mira, a lányuk, az osztálya legjobb tanulója, igyekszik maximálisan megfelelni az elvárásoknak. Mikor azonban kiderül, hogy az anyja benevezte egy szépségversenyre, a gúnyolódások céltáblájává válik. A beküldött fotón a lány a kutyájukkal együtt látható. Mira kiborul a beszólások miatt, de az osztály szépfiúja, Áron megvigasztalja és randira hívja. A fiú megérkezésekor, kiderül, hogy valójában a kutyáért jött: három hónappal korábban lopták el a kertjükből. Mira kiborul.  Márkot, Mira bátyját csak a rapzenekara, a csajozás és a könnyű élet érdekli. Megkéri a keresztapját, hogy adjon neki valami munkát. Hollós felajánlja neki a sofőrmelót, amit Attila visszautasított. Márk egy gengszter és egy zsák pénz társaságában elindul a csempészáruért, de útközben támadás éri őket. Menekülés közben elveszti az uralmát a kocsi felett, és egy oszlopnak csapódnak.

22:00 A sebész II/1.

(THE KNICK II. EP. 01 – TEN KNOTS)

 (2015) (53′) (18) (S)

Steven Soderbergh

Clive Owen, André Holland, Eve Hewson, Juliet Rylance, Jeremy Bobb

Az évadnyitó részben a vezetés a kórház átköltöztetéséről dönt. Edwards lobbizik, hogy ő legyen a sebész főorvos, ám Gallinger nem hajlandó a beosztottjaként dolgozni. Lucy megpróbálja jóvátenni a dolgokat Bertie-vel. Új járvány tör ki.

A második évad elején a kórház anyagi csőd szélén áll, a vezetés ezért az átköltöztetéséről dönt. Edwards azért lobbizik, hogy megtegyék sebész főorvosnak. Gallinger nem hajlandó Edwards beosztottjaként dolgozni. A Cromartie Kórháznál próbálkozik, remélve, hogy Thackeryvel együtt állhat újra munkába. Lucy megpróbálja jóvátenni a dolgokat Bertie-vel. Cleary igyekszik pluszpénzt keresni, miközben Ping Wu rendszeres szűrést követel a prostituáltjainak; Speight megpróbálja felkutatni egy új járvány eredetét.

22:55 Bakelit 1.

(VINYL EP. 01 – PILOT)

 (2016) (108′) (18) (S)

Martin Scorsese

Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella

Az HBO saját gyártású sorozata az 1970-es évek zenei világába kalauzolja a nézőt. Richie Finestra sötét múltú és még sötétebb jelenű New York-i lemezkiadó. A drog- ás piaproblémái miatt az American Century csillaga leáldozóban van.

Az HBO saját gyártású sorozatának nyitó epizódja az 1970-es évek kábítószerrel és szexualitással teli zenei világába kalauzolja a nézőt, a punk, disco és a hip-hop műfajok születésének időszakába. Richie Finestra egy sötét múltú és még sötétebb jelennel rendelkező New York-i lemezkiadó. Szinte a semmiből hozta létre egykor a céget, azonban a jelenlegi drog- ás alkoholproblémái miatt az American Century Records csillaga egyre inkább leáldozóban van.

00:50 Banshee – 1. rész

(BANSHEE EP. 01 – PILOT)

amerikai filmsorozat (2013) (57′) (18) (S)

Greg Yaitanes

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Rus Blackwell

A feltételesen szabadlábra került tolvaj felveszi Lucas Hood, a Pennsylvania állambeli Banshee városka seriffjének személyazonosságát. A városban él régi szerelme, akit tizenöt évvel ezelőtt látott utoljára. Carrie azóta újból férjhez ment.

A mestertolvajt feltételesen szabadlábra helyezik. A férfi a körülmények összjátéka folytán felveszi Lucas Hood, a Pennsylvania állambeli Banshee városka seriffjének személyazonosságát. Nem véletlenül igyekszik ide. Itt él régi szerelme, akit tizenöt évvel ezelőtt látott utoljára, amikor a balul sikerült ékszerrablás után feladta magát a zsaruknak, hogy a lányt futni hagyják. Ő azóta Carrie-re változtatta a nevét, és újból férjhez ment, két gyereke született, az egyik valószínűleg Lucasé. A férfi összebarátkozik a bárpultos Sugar Bates-szel, a volt bokszolóval.

01:50 Banshee – 2. rész

(BANSHEE EP. 02 – THE RAVE)

amerikai filmsorozat (2013) (49′) (18) (S)

S.J. Clarkson

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Rus Blackwell

Miközben Lucas a nő után sóvárog, szembetalálja magát a város kiskirályával. Az amish gengszter, Kai Proctor drog- és szerencsejáték-birodalmát építi. Közben Mr. Rabbit, a New York-i gengszter bosszút akar állni Lucason a régi sérelemért.

Miközben Lucas Carrie után sóvárog, és újabb akción töri a fejét, szembetalálja magát a kisváros kiskirályával. Az amish gengszter, Kai Proctor erős kézzel építgeti a maga kábítószer- és szerencsejáték-birodalmát. Közben Mr. Rabbit a New York-i gengszterfőnök bosszút akar állni Lucason egy régi sérelemért. Proctor egyik embere bulit szervez az amishoknál az egyik pajtában, amelyen a főnökétől lopott, házi készítésű anyagot árulja. Amikor Lucas megtudja, hogy Carrie lázadó természetű lánya, Deva is ott van, rajtaütnek a bulizókon.

02:40 Válaszcsapás I/1.

(STRIKE BACK EP. 01)

am. filmsorozat (2011) (46′) (18) (S)

Daniel Percival

Sullivan Stapleton, Philip Winchester, Amanda Mealing, Eva Birthistle, Rhashan Stone

A terrorista Latif elrabol egy angol ügynököt. Csak a Delta Force egykori tagja képes azonosítani Latifot. Stonebridge őrmester felveszi a kapcsolatot Damien Scott-tal. A férfi dekódolja a titkos üzenetet, amely egy terrortámadásra utal.

Az angol titkos ügynököt, John Portert elrabolja Latif, a pakisztáni terrorista. Társai, a brit katonai hírszerzés elit csapata versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják őt. Porteren kívül csupán az amerikai különleges alakulat, a Delta Force egykori tagja képes azonosítani Latifot. Stonebridge őrmester Kuala Lumpurban bukkan rá Damien Scottra. A férfi dekódolja Porter titkos üzenetét, amelyben arra figyelmeztet, hogy terrortámadás készül az egyik indiai szálloda ellen. A terroristák megtámadják a hotelt, amelyben bennreked Scott és Stonebridge.

03:25 Válaszcsapás I/2.

(STRIKE BACK EP. 02)

am. filmsorozat (2011) (45′) (18) (S)

Daniel Percival

Sullivan Stapleton, Philip Winchester, Amanda Mealing, Eva Birthistle, Rhashan Stone

Kiderül, hogy Latif sokkal nagyobb akcióra készül, mint az indiai hotel elleni támadás. A csapat megtudja Latif igazi személyazonosságát, ám a terroristának sikerül elmenekülnie. Damien Scott csatlakozik a brit különleges egységhez.

A csapat megtudja, hogy a terroristák a fegyverszakértő Mahmoodot keresik, akitől információkat remélnek a tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatban. Úgy tűnik, Latif sokkal nagyobb akcióra készül, mint azt eredetileg gondolták. Scott és Stonebridge is keresni kezdi Mahmoodot, mielőtt az indiai hadsereg, Grant ezredes és a pakisztáni hírszerző tiszt, Ashkani őrnagy tanácsa ellenére támadást nem indít a szálloda ellen. A csapat megtudja Latif igazi személyazonosságát, ám a férfinak sikerül elmenekülnie. Scott hivatalosan is csatlakozik a brit különleges egységhez.

04:15 Gengszterkorzó 1.

(BOARDWALK EMPIRE EP. 01 – PILOT)

am. filmsorozat (2010) (69′) (15) (S)

Martin Scorsese

Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly MacDonald, Michael Shannon, Dabney Coleman

Az Egyesült Államok a múlt század tízes éveinek a végén. A New Jersey partjainál fekvő üdülőhely, Atlantic City ura Enoch “Nucky” Thompson, politikus és gengszter egy személyben. Kapóra jön számára, hogy bevezetik a szesztilalmat.

Amerika, a múlt század tízes éveinek a végén. A New Jersey partjainál fekvő üdülőhely, Atlantic City “a világ játszótere”, ahol gyakorlatilag nincsenek szabályok. Hatalmas szállodák sorakoznak a tengerparti sétányon, a szórakozóhelyek a Broadway-jel vetekednek. Néhány dollárból az ember úgy szórakozhat, mint egy király – legálisan vagy illegálisan. A város ura Enoch “Nucky” Thompson, politikus és gengszter egy személyben, akinek kapóra jön a szesztilalom bevezetése. A város ugyanis stratégiai ponton fekszik, itt keresztezik egymást a csempészútvonalak.

05:25 Állatok 7.

(ANIMALS EP. 07)

 (2016) (30′) (18) ()

Phil Matarese, Mike Luciano

Két légy megtapasztalja az élet vidám és kemény oldalát, a sikert és a kudarcot, a szeretet és a veszteség érzését. Az igásló a bizonytalanság érzésével küszködik, szerencsére bátorításra lel. A bodegában élő két macska felcsap rappernek.

Két légy közelebbről is megismeri az élet vidám és kemény oldalát, hol a magasban szárnyalnak, hol hihetetlen mélységekben járnak. Alig néhány óra leforgása alatt megtapasztalják a sikert és a kudarcot, a szeretet és a veszteség érzését. Eközben a felelősségteljes igásló a bizonytalanság érzésével küszködik, szerencsére azonban bátorításra talál. Végezetül a bodegában élő két macska felcsap rappernek.

Ajánlott cikk

„Szeretném, ha a magyar bor ki tudná használni a benne rejlő lehetőségeket”

Szeptember 22-én jelenik meg a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin A …

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk sütiket használunk honlapunkon. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás